5 praktika, hogyan lesz teljesen biztonságos a nyaralás!

Biztonságos a nyaralás

5 praktika, hogyan lesz teljesen biztonságos a nyaralás!

A nyaralás a megérdemelt pihenés, kikapcsolódás ideje. Ahhoz, hogy valóban gondtalan legyen ez a pár nap, alapos felkészülés szükséges. A következőkben 5 praktikát mutatunk a biztonságos nyaralásért. 1. Biztosítás a nyaraláson

Korábban sokan elhanyagolták a biztosítást, de szerencsére egyre többen élnek vele. Különösen külföldi utaknál lényeges, de minden esetben jól jöhet.

Mielőtt megkötjük, érdemes tájékozódni a legalapvetőbb fajtákról. Köthetünk ugyanis sztornóbiztosítást, így visszakapjuk a pénzünk egy részét váratlan esemény miatti lemondáskor. A legismertebbek a poggyász-, és baleseti biztosítás, de például köthetünk külön búvárbiztosítást is.

Sokan kérdezik, elég-e az Európai Egészségbiztosítási Kártya orvosi ellátáshoz. A kártya csak az alapellátást biztosítja, ezért mindenképpen kössünk biztosítást is. 1. Az autó felkészítése

Amennyiben kocsival vágunk neki az útnak, érdemes azt átnézetni indulás előtt. Azokat az alkatrészeket, amelyek nagy eséllyel meghibásodhatnak, a szerelőre cserére javasolja majd.

Persze minden elővigyázatosság mellett előfordulhat, hogy szükség lesz egy budapesti vagy mohácsi autómentő telefonszámára, de külföldi kontaktokkal is érdemes készülni.

Biztonságos a nyaralás
Biztonságos a nyaralás
 1. Tippek a biztonságos szállásfoglaláshoz

Manapság rengetegen adnak ki szállást. Szerencsére a komolyabb szálláskereső oldalak ellenőrzik a kiadók megbízhatóságát, s véleményeket is olvashatunk. Így talán elkerülhetjük a csalást, s az egyéb kellemetlen meglepetéseket. Ezeken az oldalakon találunk olyan szállást is, amelyet nem kell előre kifizetnünk. 1. Hangsúly az egészségen

Természetesen a biztosítás fedezi a költséget, ha gond adódik, mégis érdemes fokozottan figyelni az egészségünkre. Az alábbi praktikák hasznosak:

 • Utazás előtt erősítsük szervezetünket vitaminokkal!
 • Egzotikus országokba a megfelelő védőoltásokkal felvértezve induljunk!
 • Mindig legyen nálunk naptej, s fejfedő a nagy melegben!
 • Fokozottan ügyeljünk a folyadékbevitelre!
 • Ne felejtsük otthon megszokott gyógyszereinket!
 • Előre tájékozódjunk a szálláshely környékén üzemelő egészségügyi szolgáltatókról! 1. A kiutazási szabályok ismerete

Ahhoz, hogy valóban élvezetes és biztonságos legyen a nyaralás, ismernünk kell a kiutazási szabályokat. Nem mindegy, hogy milyen dokumentumok kellenek. Szükséges-e útlevelet készíttetni, vagy a személyi is elég? Vannak-e speciális járványügyi intézkedések?

Hasznos praktika az Konzuli Szolgálat weboldalán rákeresni az adott országra. Ezt az adatbázist folyamatosan frissítik, így naprakész információhoz jutunk.

Biztonságos a nyaralás
Biztonságos a nyaralás

Összefoglalva: A gondtalan és biztonságos nyaralás sok esetben felkészülés kérdése. A fenti praktikák, például a kiutazási szabályok ismerete, valamint az autó átnézetése is részét képezik ennek.