7 kutyakozmetikus tipp a kutyus szépségéért

Kutyakozmetikus tipp

7 kutyakozmetikus tipp a kutyus szépségéért

Minden kutya igényel némi ápolást, legyen az olyan egyszerű, mint a körömvágás, vagy olyan kiterjedt, mint egy uszkár pompadúrja masnival. De nem mindenki fér hozzá, vagy engedheti meg magának a havi kirándulást a helyi kutya-„szalonba”, ezért összegyűjtöttünk néhány kutyakozmetikai tippet és trükköt.

Ezek a professzionális kutyakozmetikai tippek megkönnyítik az életét és a kutya szépítését. Könnyen elsajátíthatja őket egy budapesti kutyakozmetikus tanfolyam elvégzésével is.

7 profi kutyakozmetikai tipp

Bár lehet, hogy nem éri el a Westminster Kennel Club bajnokának minőségét, de többet megtudhat a folyamatról, és kutyáját makulátlanul tisztán tarthatja, szép szőrzettel, amit mindenki megcsodálhat.

1. Rutin

Alakítson ki egy olyan rutint, amely önnek és a kutyájának is megfelel. Ugyanaz a sampon, ugyanaz a fürdetési hely, ugyanazok a lépések minden alkalommal. Ez megkönnyíti a dolgodat, ő pedig tudni fogja, mire számíthat, és kevésbé lesz ideges. Ügyeljen arra, hogy minden testrészét megtisztítsa, beleértve a hasát és az arcát is, és győződjön meg róla, hogy alaposan leöblíti. Nem szeretné, hogy samponmaradványok maradjanak a bőrön vagy a szőrzetben.

Kutyakozmetikus tipp
Kutyakozmetikus tipp: szükséges a rutin.

2. Válassza ki a sampont

Akárcsak az emberek esetében, a kutyasamponok között is sokféle létezik. Hogy mit választ, az az igényeitől függ:

A bolhák elleni védekezéshez bolhasampont kell használni.

Száraz bőrre próbáljon ki egy zabliszt alapú sampont.

Bőrirritáció, korpásodás vagy forró foltok esetén egy gyógysampon, amely kőszénkátrányt és hidrokortizont tartalmaz, segíthet.

A kölyökkutyáknak speciális samponra van szükségük, amitől nem könnyeznek. Különösen kacskaringósak, és nem lehet elkerülni, hogy a szemükbe kerüljön a hab, ezért könnymentes kölyöksamponnal tegye kényelmesebbé a dolgukat.

A szőrzet feldobásához vásároljon fehérítő sampont.

Az érzékeny bőrűeknek hipoallergén samponra lesz szükségük.

Általában a zabliszt alapú samponok a legjobb választás. Ezenkívül kondicionálók is használhatók, ha kutyájának száraz vagy érzékeny a bőre, illetve száraz vagy törékeny a szőre. Ez is segíthet a szőrtelenség csökkentésében.

3. Szőrtelenítés

Fogjon egy fésűt vagy kefét, és öblítés közben dolgozza át a szőrzetet, hogy megszabadítsa a kutyát a felesleges laza szőrtől, és kibogozza a kialakult szőrtakarókat. Könnyebbnek fogja találni, ha ezt a fürdetés közben végzi, mint amikor éppen szárítani próbálja.

Kutyakozmetikus tipp
Kutyakozmetikus tipp: szörtelenítés

4. Kutyakozmetikus tipp: Ápolási felszerelés

Ha azt tervezi, hogy az összes ápolást maga végzi, az egyik nagyon ajánlott professzionális kutyakozmetikai tipp, hogy ne spóroljon a szükséges eszközökön (kefék, ollók, trimmelők). Nemcsak tovább tartanak, de jobban is fognak működni, mint olcsóbb rokonaik. Ügyeljen arra, hogy minden használat után tisztítsa meg a felszerelését, és szükség szerint kenje és élezze meg, hogy meghosszabbítsa az eszköz élettartamát.

Kutyakozmetikus tipp
Kutyakozmetikus tipp: legyen meg minden szükséges eszközünk.

5. Rendezze a felszerelését

Ha minden egy helyen van – sampon, fésűk, kefék, ollók, trimmelők stb. Semmi sem hasonlítható ahhoz, amikor egy nyugtalan kutya menekülőre fogja a dolgot, miközben a megfelelő ollót keresi.

6. Szerezzen segítő kezet

Sok kutya nem fog nyugodtan ülni a szárítás és a trimmelés alatt, ezért lehet, hogy szüksége lesz egy kis segítségre. Meg kell akadályozni a kutyát, hogy küzdjön, harapjon vagy pörögjön. Ezzel valóban sokkal gyorsabban fog menni a munka, ami a kutya számára is megkönnyebbülést jelent. Ha a felszerelés nincs a költségvetésében, kérjen meg egy családtagot vagy barátot, akivel kedvence jól érzi magát, hogy segítsen.

7. Szárítsa meg a kutyát az ápolás előtt

Győződjön meg róla, hogy alaposan megszárítja a kutyát az ápolás előtt. A félig megszárított bunda hajlamosabb lesz jobban göndörödni, ami megnehezíti az egyenletes nyírást. Így a nyírógéppel két menet helyett csak egy menetet végezhet.

Kutyakozmetikus tipp
Kutyakozmetikus tipp: Ápolás előtt szárítsuk meg a kutyát.