A vízpumpa fogó használata

vízpumpa fogó

A vízpumpa fogó használata

Amennyiben tudatosan vásárolunk, akkor minden esetben törekszünk az optimális ár-érték arányra, vagyis a cél minőséget vásárolni költséghatékonyan. Ha elsőre drágának is gondolod az összeget, tekints rá úgy, mint egy évekre nyúló befektetés. Meg fogja szolgálni az árát. Ahogy ez igaz akár egy mosógépre vagy fűnyíróra, ugyanúgy helytálló a vízpumpa fogónál is.

Mi alapján döntesz?

Amikor kézbe veszel egy korszerű vízpumpa fogót érdemes megvizsgálnod a megmunkált felületét, hogy a két szára megfelelően mozog-e és természetesen górcső alá kell venned a fogót a vízpumpa fogó méretek szempontjából is. Megfelelő-e az a méret vagy kellene-e egy eggyel nagyobb? Ilyen apró részletek szemrevétele után könnyebben el tudod dönteni, hogy megéri-e az árát.

A minőségi csőfogó mellett szól a már korábban említett időtállósága – lassabban kopik a pofája a rendszeres igénybevétel ellenére is. A fogása akkor lehet jó és kényelmes, ha a konstrukciónál egy lelapolt csap köti össze a két szárat. Így az erőt szimmetrikusan tudja átvenni és a nehezebb feladatok sem okoznak akadályt.

Ennek okán az sem elhanyagolható, ha megfelelő borítással látják el a szárakat, hisz erőkifejtés közben is fontos a komfortérzet. Hiszen azért nem feszegeted tovább az adott tárgyat, mert majd belilul a tenyered, annyira szorítod és nem azért, mert már nem bírnád tovább szusszal. Ezek után pedig tudod, honnan lehet sejteni, hogy bizony neked szükséged van egy új fogóra? Ha a fogó pofa recéi kikoptak és csúszik a felületen, eljött az ideje annak, hogy új csőfogó után nézz – és ebben az esetben pedig jó helyen jársz.

Vízpumpa fogó, mi alapján döntesz?
Vízpumpa fogó, mi alapján döntesz?

Így állj neki!

Tételezzük fel, hogy néhány vásárlói kör után sikerrel jártál, megtaláltad a számodra megfelelő fogót és nem csak harcra kész, de már is szeretnéd bevetni éles helyzetben.

Első körben tudnod kell vagy legalább emlékeztetned magad, hogy a szerszámmal minden esetben magunktól fejtünk ki erőt – semmilyen esetre sem húzzunk magunk felé, mert az balesetveszélyes.

Még egy apró fortély, amivel perceket lehet spórolni, ha tudod, hogy a csőfogó esetében akkor tudsz jó harapási stabilitást kifejteni – azaz akkor harap rá a pofa jól az adott tárgyra-, ha a papagáj hátánál nyomjuk, nem a hasánál. Mivel ilyen esetekben a forgató erővel egyben szorítóerőt is ki tudsz fejteni, nagyobb eséllyel fogsz sikert elérni.

vízpumpa fogó

Ha akadna kérdésed…

Ha korábban a „papagáj” szó említés okán elcsodálkoztál, szeretném helyre tenni a fogalom zavarokat. A „papagáj” kifejezés egy népies szóhasználatból ered, ugyanis papagájfogónak vagy vízpumpafogónak is szokták nevezni.

Azt már tudod, hogyan állj hozzá szakemberhez méltóan, amikor tettre késznek kell lenni – azaz, hogyan fejts ki nagyobb erőt és merre forgasd a fogót. Azonban arra nem tértünk ki, mit tilos a csőfogóval csinálni.

Nem húzhatsz vagy oldhatsz meg vele csavart, ugyanis roncsolással jár és azt senki sem szeretné. Minden csavarnak megvan a hozzárendelt kulcsa, csavarhúzója, amit rendeltetésszerűen lehet használni. Ha tehetjük szakszerűen végezzük el a feladatot, és nem utolsó sorban a megfelelő eszközökkel tegyük ezt. Találd meg a számodra legideálisabb szerszámot, látogass el a Szerszám webáruház honlapjára!