Apák napja ajándék ötletek és programok

Apák napja

Apák napja

Az apák napja az apaságot és a férfiak szülői szerepét ünnepli világszerte. Ezen a napon köszönetet mondunk az apáknak a hozott áldozatokért, a gyermekgondozásért és nevelésért, a felelősség vállalásáért, valamint a családjuk iránti odaadásért.

Mikor van apák napja?

Apák napját minden év június harmadik vasárnapján ünnepeljük Magyarországon, a világ számos más országával együtt. Idén, 2021-ben június 20-ára esik az apák napja. Ez történetesen ugyanazon a napon van, mint a nyári napforduló (június 20-án, magyar idő szerint 5:31-kor), így ebben az évben egybeesik az apák napja a nyári szezon legelső napjával. Ezen a napon lesz az évben a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. Innentől kezdve rövidülnek a nappalok egészen december 21-ig, a téli napfordulóig.

Tehát lesz bőven időnk ünnepelni az édesapákat, nagypapákat, apósokat és az összes apa-szereplőt az év leghosszabb napján! Íme néhány tipp, hogy felejthetetlenné varázsoljuk ezt az igazán kivételes alkalmat!

Apák napja
Apák napja

Apák napi program ajánlatok

Ezen a napon részesítsük előnybe a férfias programokat, mint amilyen a grillezés vagy a horgászat. Ha az időjárás nem teszi lehetővé a szabadtéri programokat, lepjük meg az apákat olyan férfias, ízletes étkekkel, mint a steak szendvics, az ujjszopogatós BBQ oldalas, a t bone steak, vagy a tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak. Ezeknek biztosan nem tud ellenállni a férfiak többsége (alternatívaként vega, vegán, diétázó szerettednek készítsd el kedvenc fogását különleges odafigyeléssel és odaadással).

Az étel mellé kedveskedhetünk saját készítésű ajándékkal, ami lehet egy gravírozott pohár vagy egy vicces kuponfüzet is. Akár írhatunk kedves üzeneteket vagy idézeteket is.

Az apa olyan, akire felnézel, függetlenül attól, hogy milyen magas.”

Egy igazi apa egyfolytában apa, pihenőnap nélkül. Szóljon a mai nap rólad, érted!”

Apák napja
Apák napja, ajándék készítés.

A férfiak is tele vannak érzésekkel, csak gyakran nehezen mutatják ki. Ettől függetlenül ők is igénylik a kedves szót, az elismerést, a törődést. Éppoly fontos tehát ez a nap számukra, mint a nőknek az anyák napja minden év május első vasárnapján. Természetesen két nagy puszi és egy “Köszönöm, hogy vagy!” is bőven elég, de ha szeretnél ennél többet adni, akkor inspirálódj apák napi ajándék tippjeink között!

Apák napi ajándék ötletek

Könyv, újság előfizetés

Szeret olvasni? Egy jó könyv mindig verhetetlen ajándék, de egy újság előfizetés is kiváló lehet. Fontos, hogy olyat adj, ami igazán érdekli, tehát kapcsolódjon a hobbijához vagy az érdeklődési köréhez. Sokat beszél egy témáról? Akkor érdemes lehet abban a témakörben keresni olvasnivalót. Tudni fogja, hogy figyeltél rá, amikor erről beszélt, értékelni fogja a törődést. Próbálj meg minél kreatívabb lenni.

Apák napi kártya, képeslap

Érdekességképpen, egy kutatás alapján az apák napi kártyák 50% -át a gyerekek vásárolják az édesapáknak. A kártyák 20% -át vásárolják a feleségek férjüknek; a fennmaradó kártyákat pedig nagypapáknak, fiaknak, testvéreknek, nagybácsiknak és „valaki különlegesnek” vásárolják. Ilyen kedves üdvözlőlapot bárki, a kézügyességéhez mérten saját maga is készíthet. A neten rengeteg ötletet találtok a témában.

Apák napja
Apák napjára kézzel is készíthetsz ajándékkártyát.

És ami mindig jól jön…

Vásárolhatsz egy jópofa pólót, divatos inget vagy egy új övet, baseball sapkát, attól függ, ki mit szeret hordani. Vannak olyan, igazán apukák felé nyitó ruházati üzletek, ahol 2XL-8XL-ig válogathattok apának, nagypapának, stílusosat, elegánsat, lezsert, vagy amire szüksége van.

Imádja a műszaki, technikai kütyüket? Próbálj jó érzékkel olyat venni, amire épp szüksége lehet, aminek a használata megkönnyíti az életét. A férfiak szeretik a hasznos kiegészítőket. Ne olyat vegyél, amiből már van neki bőven és csak a sokadik lesz a sorban. Az ajándék kiválasztásával éreztesd a törődést! Gondolatébresztőnek néhány ötlet: fülhallgató, telefontok, autós kihangosító, vezeték nélküli töltő, óra, bicska, stb.

Apák napja
Apák napja ajándék ötlerek.

A lényeg, hogy érezze magát (mindig, de ezen a napon méginkább) kiváltságosnak! Egy üveg exkluzív whisky vagy egy minőségi szivar is pompás hangulatba hozhatja ezen a napon. Az exkluzív tárgyak jó opciót kínálnak, ha egyedi, igényes kivitelezésű ajándékot szeretnél adni.

Ha online vásárolsz, arra figyelj, hogy apák napjára – ami június 20-ára, vasárnapra esik – megérkezzen a csomag, ezért nem árt már a hónap elején megrendelni!

Minden édesapa más és más, így nincsen egy, mindenki számára megfelelő apák napi ajándékötlet, de ezekből a tippekből mindenképpen lehet ihletet meríteni. Mérlegeld a lehetőségeket a dekorációtól kezdve a sör ajándék készleten át a konyhában való meglepetésekig és ha így jársz el, akkor egészen biztosan nagyszerű apák napjátok lesz!

Személyre szóló fa ajándéktárgy apák napjára Imád horgászni, vadászni, vagy motorozni? Esetleg a borászatért rajong? Egy különleges faragott ajándéktárgy a hobbira utaló motívummal még az egyedi ajándék ötletek között is egyedülálló.

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd

Ajándék ötlelek