Báreszközök otthonra, ezeket az eszközöket mindenképpen tartsd otthon

Báreszközök otthonra

Báreszközök otthonra: Ezeket az eszközöket mindenképpen tartsd otthon, ha szeretsz koktélokat keverni

Nincs is jobb egy kellemes nyári estén, mint hűsítő koktélt kortyolgatni. Ezt megtehetjük egy zsúfolt bárban, de akár saját teraszunkon, házibuli, csendes baráti beszélgetés vagy csillagnézés közben is. Az otthoni italkeverés ugyanis nem ördöngösség, ha rendelkezel a megfelelő eszközökkel. Mutatjuk, miket érdemes otthonra is beszerezni, hogy Te is gyakorolhasd a mixerkedést.

Kellékek az előkészítéshez

Az összetevők alapos és ízléses előkészítése adja az ital lelkét. Érdemes külön erre a célra tartani 1-1 darabot a következőkből:

  • Hámozókés
  • Vágódeszka
  • Citromfacsaró
  • Mérőpohár
Báreszközök otthonra
Báreszközök otthonra

A keveréshez nélkülözhetetlen elemek

A különféle italok másféle keverési módot igényelnek. Az alábbi eszközökkel a legtöbb receptet meg tudjuk valósítani.

Shaker

Minden mixer számára ez az első dolog, amit beszerez. A legjobb, ha rozsdamentes acélból készül, s beépített szűrő is található benne. Főleg a sűrű likőröket, szirupokat és gyümölcslevek tartalmazó italok készülnek shakerben, hiszen ezek igényelnek összerázást.

Keverőpohár

Hasonló a shakerhez, de általában a gyümölcslé nélküli receptek készülnek ebben. Nem árt, ha ilyennel is rendelkezünk.

Szűrő

Amennyiben a shakerünkbe nincs beépítve, szűrőre is szükség van. Ez akadályozza meg, hogy a gyümölcs- vagy fűszerdarabok a kész nedűbe jussanak.

Bárkanál

Hosszított nyelű, teáskanálnyi űrmértékű kanálról van szó. A rázás helyett keverést igénylő receptek megvalósításához használjuk.

Báreszközök otthonra
Báreszközök otthonra

Kiegészítők a koktél felszolgálásához

Nemcsak a tartalom, hanem a felszolgálás módja is hozzátesz az élményhez. Érdemes rozsdamentes acél vagy üveg anyagú jégvödröt beszerezni, amelyben lassan olvad a jég. Emellett természetesen a speciális koktélospoharakról se feledkezzünk el. Érdemes tájékozódni, hogy az általunk készített nedűket miben szokás szervírozni.

Hol szerezzük be mindezeket?

Ahogy a legkiválóbb rum, vodka vagy gin forgalmazása webáruházban történik, úgy a legjobb eszközöket is megtaláljuk ugyanott. Érdemes tájékozódni, így biztosan sok bulit kiszolgálnak ezek a termékek.

Összefoglalva: Koktélt otthon is könnyűszerrel készíthetünk. Csak be kell szereznünk a megfelelő alapanyagokat és kellékeket. Cikkünkben bemutattuk, mit kell mindenképpen tartani a konyhánkban, hogy könnyedén finom italokat keverhessünk.