Egyszerű, de nagyszerű 3. Étel-ital praktikák – 3 menő tipp

Szósz

Egyszerű, de nagyszerű: pofonegyszerű trükkök a mindennapokban, melyekkel megkönnyítheted az életed

3. rész: Étel-ital praktikák – 3 menő tipp

 

Bezzeg a Jamie Oliver! Az aztán tudja! Jópofán elviccelődik, miközben oda sem figyelve jár a keze, mint a motolla, így a 3 kiló hajszálvékony zöldségszelet pikpakk megvan. Ezekben a főzőműsorokban minden olyan egyszerűnek tűnik! Csupa móka és kacagás, nem? Aztán az ember lánya nekilát, felveszi a kötényt, és valahogy sosem úgy sikerülnek a dolgok, ahogyan az a képernyőn mutatott…

Ám vannak dolgok, amelyeket a főzőműsorok nem mutatnak. Számos láthatatlan, egyszerű, de nagyszerű praktika, amit ha a hétköznapi ember tudna, sokkal tökéletesebb eredményt érne el vele. Arról nem is beszélve, hogy emellett rengeteg időt is megspórolhat vele. Mi azonban nem vagyunk olyan önzők, hogy eltitkoljuk. Íme pár szuperpraktika, a vidámabb konyhai munkálatokért.

  • „reszelt vaj”

Étel-ital praktikák, VajAzt már legtöbbünk tudja, hogy vajjal dolgozni akkor a legkönnyebb, amikor az még közel teljesen fagyott állapotban van. Ez eleinte nem is különösebben okoz gondot, hiszen eleve a hűtőből vesszük elő, hidegen. De szobahőmérsékleten hiphopp kiolvad, és akkor már ragad, nem lehet leszedni a kezünkről, nem marad ott, ahol kéne neki… Egyszóval macera dolgozni vele. De van egy klassz módja a vaj kezelésének: nem is gondoltad volna, milyen egyszerű! Fogd a vajkockát, és egyszerűen reszeld bele a tálba! Meglátod, mennyivel egyszerűbb lesz pl. a liszttel összekeverni!

És ami a legszebb az egészben: fordítva is működik! Ugyanígy a reszelő segíthet nekünk, ha éppenséggel az a baj, hogy a fagyott, kemény vajat nem tudjuk rendesen eloszlatni. Ha ráreszeled a pirítósra, zöldségre, krumplira, az apró darabkák sokkal könnyebben és gyorsabban megolvadnak. Így jóval hamarabb élvezheted a finom ízeket!

  • körömkímélő mandarinhámozás

Étel-ital praktikák, Mandarin
Mandarinhámozás

Bár a mandarin héja sokkal vékonyabb, mint egyéb citrusféle társaié, mégis okozhat gondot a meghámozása. Ilyen eset lehet, ha rendkívül rövid a körmünk, vagy ellenkezőleg, gyönyörűen manikűrözött, frissen lakkozott körömkölteményünket nem szívesen áldoznánk fel emiatt. Persze pont erre ne találtak volna ki a kreatív, furfangos elmék egy trükköt? Naná, hogy van megoldás. Ezek a lépések:

  1. vágd le a mandarin mindkét végén a héjat egy késsel (de csak kis részt, hogy ne spricceljen ki a leve)
  2. csinálj egy nem túl mély vágást a merőlegesen a két végére
  • finoman válaszd szét két oldalra a mandarint a vágás mentén

A végeredmény pedig a következő lesz: a mandaringerezdek sorakozva egymás mellett, melyeket egyenként lehet lecsippenteni az őket egybetartó héjcsíkon. 🙂

  • ne öntsd ki a szószmaradékot!

SzószTe is biztosan ütköztél abba a problémába, hogy a rövid ideig elálló, vásárolt szószkeverékből csak a fele kellett az ételbe. Felmerül a kérdés ilyenkor, hogy mi legyen a maradékkal? Hiszen most egy jó darabig nem fog kelleni ismét! A válasz ismét pofonegyszerű: töltsd bele egy jégkockatartóba, és fagyaszd le! A mélyhűtőben jóval tovább eláll, és legközelebb nem kell egy új üveg szószt vásárolnod!

Milyen egyszerű megoldások, magunktól mégsem biztos, hogy valaha is rájönnénk… Szerencsére rengeteg ilyen apró, de rendkívül hasznos trükk létezik, úgyhogy ha tetszett a cikkünk, biztosan jövünk még a többivel! 🙂