Egyszerű, de nagyszerű: Konyhai szerszámos praktikák

Vágódeszka

Egyszerű, de nagyszerű: pofonegyszerű trükkök a mindennapokban, melyekkel megkönnyítheted az életed

  1. Konyhai szerszámos praktikák – ötletek, amiket ha előbb tudtál volna…

A konyha mindig is azon helyiségek közé tartozott, ami egy nem hozzáértő ember számára valamilyen misztikus, ismeretlen légkörrel rendelkezik. Legalábbis én gyakran érzem így, amikor látom a tökéletes háziasszonyokat, amint tökéletes konyhájukban percek alatt tökéletes ételalkotásokat varázsolnak. Aztán szép lassan rádöbbentem valamire. Persze, a hozzáértés, türelem, precizitás mind nagyon szükséges ahhoz, hogy tüchtig menyecskék legyünk, de van itt még valami. És ez az a valami, ami csodálatosan képes megkönnyíteni az életünket, és rengeteg időt spórolni számunkra. Ezek pedig azok a szuper kis praktikák, melyeket felmenőink a hosszú háziasszonykodás során maguk tapasztaltak ki. Hogy ne kelljen neked is éveket várnod, míg rájössz ezekre magadtól, mi igyekszünk minél több ilyet megosztani veled. Lássuk az első pár ilyen szuperötletet, a konyhai eszközök terén.

  • szagtalan dobozok

Tárolódoboz
Tárolódoboz szagtalanítása

 

Te is szereted a jó kis praktikus dobozkákat a mindenféle tároláshoz, mint én? Akkor neked is tetszeni fog, hogyan tartsd őket szagtalanul. A műanyag porózus szerkezete miatt még mosás után is megőrzi a kellemetlen szagokat. Ezért érdemes úgy tárolni őket, hogy összegyűrt újságpapír-galacsinokat teszünk bele, ugyanis ez megköti a rossz illatot. Használat előtt pedig szedjük ki, kicsit öblítsük át, és a doboz sterilen várja az új beköltözőt. 🙂

 

 

 

 

 

 

  • sodrófa kiváltása

Sodrófa kiváltása
Sodrófa kiváltása

 

Nekem modern nőként hiányzik a sodrófa a konyhai kelléktáramból, ugyanis ritkán veszem rá magam, hogy süssek. Na de néha azért csak megkívánok egy finom kis házi sütit! De simán megoldhatod nélküle is: vedd elő a tegnap vacsoránál eliddogatott bor üvegét, és az kiválóan helyettesíteni fogja! 🙂

 

 

 

  • csúszik a vágódeszka?

Csúszik a vágódeszka?
Csúszik a vágódeszka?

Rohanva rakod össze a levesbe valókat, a konyha úszik a megmosott, majd elfolyatott zöldséglétől? Ilyenkor óvatosan vágj bele a zöldségszeletelésbe! Ha megcsúszik a vágódeszka, a kés is váratlan helyeken landolhat… Kerüld el nagyon egyszerűen a veszélyt! Tégy egy nedves papírt vagy törlőkendőt a vágódeszka alá, és az stabilan tartja, amíg szükséges.

Ééés, a végére tartogattam az egyik kedvencemet:

 

 

  • hogyan nyissunk ki egy befőttesüveget

Befőttesüveg nyitása
Befőttesüveg nyitása

Na persze, azt mindenki tudja, hogyan próbáljuk egy késsel a fedél alatt vakarászva kiügyeskedni, hogy kimenjen belőle a levegő. De valljuk be, azért ez nem a legegyszerűbb mód. (Ugyanis a legegyszerűbb az, ha szólunk a párunknak, aki nyers férfierejével pöpecre kinyitja nekünk.) De két szuperegyszerű megoldás is létezik nekünk, gyenge hölgyeknek, mégpedig a gumi varázslatos tapadóerejével:

  • háztartási gumikesztyű

Ha felveszed, akkor az már eléggé meg tud tapadni az üveg felületén! Így pedig már biztonsággal ki tudod fejteni azt a még kis plusz erőt, ami a kinyitáshoz szükséges.

Vagy pedig

  • végy egy vastag gumikarikát…

…és tekerd a fedél köré. Meglátod, ezzel nagyságrendekkel könnyebb lesz kinyitni azt a fránya befőttesüveget!

Egyszerű, de nagyszerű: pofonegyszerű trükkök a mindennapokban, melyekkel megkönnyítheted az életed

Azok a furmányos ékszerek… – 2 + 1 szupertipp mérgelődés ellen