Fiús gyerekszoba, hogyan rendezzem be?

Hogyan rendezzek be egy fiús szobát?

Hogyan rendezzek be egy fiús szobát?

A lakberendezési ötletekből sosem elég, hiszen újabb és újabb kihívásokkal szembesülünk életünk során. Ha már berendezte a hálószobáját, a nappaliját és az összes szobát a házban, akkor közben a gyerekek is egyre nagyobbak lesznek és igénylik a „nagyfiús” szobát. Fiús gyerekszoba, hogyan rendezzem be?

A fiús szoba berendezése nem is olyan egyszerű, ahogy elsőre tűnik, úgyhogy most ehhez adunk ötleteket.

Hogyan rendezzek be egy fiús szobát?
Hogyan rendezzek be egy fiús szobát?

Hívogat a vadon

A dzsungel-téma minden gyerekszobában jól működik, beleértve a fiúk hálószobájára vonatkozó ötleteket is, és biztosan beindítja a fantáziájukat. Válasszon világos és vidám ágyneműt sok állatfigurával és választhat felnőtt hálószobai tapétát is. Jól fog mutatni és felnőttes hatást kölcsönöz a fiús szobának.

Számtalan kiegészítő áll rendelkezésre, hogy ezt a hangulatot még jobban megteremtse.

Az ágyneműt könnyen lecserélheti, ha idősebbek lesznek, valami kicsit visszafogottabbra vagy tompábbra, de a tapétát nem kell lecserélni, mivel az eleve felnőtteknek lett kitalálva.

A szuperhős a menő a fiúknál

Válasszon egy vidám és erőt adó szuperhős témát, hiszen minden fiú szuperhős szeretne lenni. Számos szuperhős közül lehet választani és mindegyikhez könnyű kiegészítőket találni. A tolltartótól kezdve a poszterekig mindent ebben a témában lehet beszerezni.

A szuperhős motívumok segítenek a gyerekeknek abban, hogy úgy érezzék, képesek meghódítani a világot, még akkor is, ha éppen nehéz időszakon mennek keresztül. Ha a színekről van szó, válasszon merész, pipacsos árnyalatokat, például monokróm színt sárga színű mintákkal a hangulatjavító térért.

Készítsen egy kreatív sarkot

Hozzon létre egy színes sarkot, ahol a gyermeke rengeteg helyet kap, ahol egyedül vagy egy barátjával rajzolhat, festhet, kollázst készíthet vagy LEGO-val játszhat. A falak, az íróasztal és a polcok itt szép üres vásznat biztosítanak az élénk színű kiegészítőknek és falmatricáknak, amelyeket az idő múlásával és az ízlés változásával könnyen lecserélhet.

A fiatal elméknek óriási hasznára válik, ha a színek, a találékonyság és a játékosság a hálószobájukban serkentik a képzeletüket és a játékidőt. A nem várt mellékhatások közé tartozhat, hogy a gyermekbe erős büszkeségérzetet ébreszt saját környezetével kapcsolatban.

Fiús gyerekszoba, hogyan rendezzem be?
Fiús gyerekszoba, hogyan rendezzem be?

Fessen fel bármit

Ha a gyermekről köztudott, hogy firkálgat a bútorokra, a krétás festék, tökéletes megoldás lehet a fiúk hálószobai ötleteihez.

A hálószobai fali dekoráció vagy a krétatáblaként funkcionáló bútordarab azt jelenti, hogy mindig lesz hova rajzolniuk és írniuk. Akár a barátok üzeneteket hagyhatnak egymásnak, kiélhetik a kreativitásukat.

Matricák, poszterek

Az egyedi matricák és poszterek már önmagukban praktikus megoldást jelentenek a lakberendező számára egy fiús szobában. Bármilyen hangulatot szeretnénk megteremteni a szobában, a matricák jelentősen közre játszanak benne. Használhatunk többet, többfélét. Csak a képzelet és a szabad falfelület szab határt. Számtalan matricát lehet vásárolni fiúknak. Híres színészek, szuperhősök, szép tájak, állatok, különböző gépek, repülő. Kiváló választás lehet akár egy falmatrica munkagépes képpel.

Ezek évek múlva is díszíthetik a szobát. Még akár fiatal felnőttként is tetszhet neki.

Fiús gyerekszoba, hogyan rendezzem be?
Hogyan rendezzek be egy fiús szobát?

A hajózás is tipikus fiús téma

Hozzon létre egy gyönyörű tengerparti témát úgy, hogy felkutatja a tengerparti részleteket tartalmazó mintás tapétákat és ágyneműt, a horgonyoktól és sirályoktól a világítótornyokig és a tengerparti kunyhókig. A törtfehérek és a halványkékek igazán nyugtató hálószoba színsémát hoznak létre, a fából készült csónakok pedig természetes textúrát kölcsönöznek.

A halványabb színek jól működnek egy gyerekszobában, mivel ezek a színek nyugtatóbbak mind a gyermek, mind a szülők számára. A lágy kék vagy aqua színű háttér jó alap lehet, amelyből további színeket lehet hozzáadni.