Gyapjú paplan, ágynemű praktikák nyárra

Vadselyem gyapjú nyári takaró

Ágynemű praktikák nyárra – Gyapjú paplan

 

Nyáron nappal meleg van, éjjel pedig meleg és szúnyogok. Az embernek muszáj betakarózni, ha nem akarja, hogy megegyék, de megfőni se szeretne. Mi hát a megoldás? Lehet, hogy meglepő lesz, de a gyapjú paplan tökéletes választás nyári ágyneműnek.Hogy miért? Mert különleges.

Gyapjú paplan: Vadselyem nyári takaró
Gyapjú paplan: Vadselyem nyári takaró

 

Gyapjú paplan tulajdonságai

 

A paplan tulajdonságát két fő paraméter határozza meg, a töltő anyaga és annak tulajdonságai, illetve a paplan fedő anyaga, ez ér hozzá a bőrünkhöz.

A gyapjú természetes anyag, a paplan töltőanyagát adja. Nem engedi felmelegedni az emberi testet. Nem fogunk izzadni alatta. Ha mégis izzadnánk, mondjuk, mert hajlamosak vagyunk rá, a gyapjúszálak képesek a saját súlyuk 30-40%-ának megfelelő nedvességet magukba szívni – tehát a bőrünk száraz, az alvásunk nyugodt marad.

A fedő anyag lehet pamut-szatén, vagy vadselyem.

A vadselyem fedőanyag selymes érzetet ad a bőrnek, ugyanakkor támogatja a gyapjú töltet anyagot abban, hogy szellőzzön, és felszívja a nedvességet, mivel a vadselyem maga is remek nedvszívó képességű. Ezen kívül antibakteriális hatása is van, ezért asztmások számára előnyös választás. Látványnak sem utolsó, az elegáns, natúr színű, selymes fényű paplan.

Gyapjú paplan nyáron

 

Nyáron azt várjuk egy paplantól, hogy ne érezzük, hogy ott van. Ne legyen súlya, ne melegítsen, és legfőképp, ne engedje, hogy izzadjunk.

Az izzadtan alvás nem pihentető.

Használhatnánk egy szál lepedőt, de sajnos az nem véd meg a szúnyogoktól, mert túlságosan vékony, ráadásul, ha összeizzadjuk, akkor elég kellemetlen érzést ad.

A nyári gyapjú paplan vékony, könnyű. A paplan nem engedi felmelegedni a testet. Tehát olyan anyagról beszélünk, ami intelligens, alkalmazkodik a külső, és a testünk hőmérsékletéhez is.

Ezenkívül magába szívja a nedvességet, az izzadtságot is. Ezzel biztosítja, hogy akkor se izzadjunk, ha amúgy hajlamosak lennénk rá.

Kiváló minőségű gyapjú paplanok széles választékát találod az agynemushop.hu webáruházban!

 

Összegezve

A gyapjú paplan megvéd bennünket a nyári izzadástól, és a szúnyogok többségétől is. A paplan könnyű, remek szellőzéssel és finom érzetű fedőanyaggal, vagyis a bőrünk is szeretni fogja. Nyáron is nyugodtan alhatunk, és pihenten ébredünk.

További praktikus ötletek:

Praktikus ötletek – házi praktikák

Praktikus ötletek – lakás

Praktikus ajándék ötletek