Ha nem tetszik a körömlakk színe, használd másra!

Ha nem tetszik a körömlakk színe, használd másra!

Ha nem tetszik a körömlakk színe, használd másra!

Van olyan, hogy a drogériában, a körömlakkos üvegcsékben tökéletesnek tűnő színek felkenve már nem is olyan megkapóak. Ilyenkor nincs szívünk kidobni a lakkokat, de szerencsére nem is kell, hiszen sok dologra felhasználhatóak!

Ahogy a divat, úgy az aktuális körömlakkszínek is folyton változnak. Persze, minden nő pipereszekrényében ott van az Igazi, de időnként elcsábulunk és beszerezzük az aktuális trendet. Aztán rájövünk, hogy túl élénk, nem áll jól a kezünkön, nincs hozzá mit felvennünk és a csábító szín először a fiókban, majd, miután besűrűsödik és tönkremegy, a kukában végzi. Pedig lehetne máshogy is!

Annak érdekében, hogy ne kerüljön annyi alig használt körömlakk a szemetesbe, vagy jobb esetben elajándékozásra, összeszedtünk néhány tippet. Ezek segítségével új életet adhatunk a kihasználatlan piperecikknek! (Például kifesthetünk velük néhány egyedi karácsonyfadíszt!)

#1 Legyen egyedi a kulcscsomód!

Manapság egy kulcscsomón több hasonló formájú kulcs szokott lógni. Épp e hasonlóság miatt néha hosszú perceket töltenek az emberek azzal, hogy megtalálják azt, amire szükségük van. Ha viszont van otthon néhány, használaton kívüli körömlakk, ez a probléma máris megoldható. Elég az egyes kulcsok fejét más és más színű lakkal bekenni és máris egyszerűbb az élet. A lakkozás előtt azért nem árt a kulcsot áttörölni egy kis körömlakklemosóval, hogy semmiféle zsíros szennyeződés ne maradjon rajta, így tartósabb lesz a szín.

#2 Újítsd fel a bizsukat!

Míg régen a bizsuk az olcsóság jelképei voltak, addig mára ez megváltozott és az egyes dögösebb darabok már igencsak sokba kerülnek. Idővel azonban ezek fénye megkopik. Ekkor sem kell kidobni őket, hiszen egy kis körömlakkal könnyedén felújíthatóak! Sőt, akár át is színezhetőek bizonyos mértékig!

Ha nem tetszik a körömlakk színe, használd másra!
Ha nem tetszik a körömlakk színe, használd másra!

#3 Dobd fel a régi cipellőd!

Persze ne a szekrény tetejére! Nincs olyan nő, aki ne tapasztalta volna meg azt, hogy a magas sarkú cipők és szandálok leggyengébb pontja épp a sarok, már ami a sérüléseket illeti. Ha az adott darab különösen a szívünkhöz nőtt, egy kis körömlakkal máris új lábbelit varázsolhatunk belőle. Csak kenjük be a kívánt színre az egész sarokelemet és máris tökéletesen egyedi lesz a cipőnk.

Egy másik trükk is a körömlakkhoz kapcsolódik. A lakkcipő igen kényes jószág, ráadásul gyorsan meg is karcolódik. Ha viszont ugyanolyan színű körömlakkal kijavítjuk a hibát, olyan lesz, mint új korában!

Ezért legyen a táskádban mindig színtelen körömlakk!

Azoknak a nőknek, akik hagyományos harisnyát viselnek a mindennapjaik során, örök félelme, hogy leszalad egy szem és máris tönkremegy az outfitjük. Szerencsére a színtelen körömlakk erre is megoldás! Egy cseppnyi belőle azonnal megállítja a szemet és minimalizálható a megjelenésen esett csorba.

Ha nem tetszik a körömlakk színe, használd másra!
Ha nem tetszik a körömlakk színe, használd másra!