Használd ki és használd újra – a WC-papír guriga

WC-papír guriga

Használd ki és használd újra – a WC-papír guriga

8+1 szupertrükk, hogyan használd fel

Számos olyan dolog van a háztartásban, amit gondolkodás nélkül, azonnal kidobunk. Pedig…

A mai egyre tudatosabb környezetkímélő életmódnak köszönhetően már egyre inkább odafigyelünk arra, hogy újrahasznosítsuk a feleslegesnek tűnő háztartási anyagokat. De biztos, hogy mindent kihasználunk?

Lássunk egy rendkívül egyszerű példát. Tudtad-e például, hogy az elhasznált WC-papír gurigája is rendkívül sokféle lehetőséget nyújt a kreatív felhasználásra? Ha nem, most megmutatunk párat a rengeteg mód közül.

WC-papír guriga
WC-papír guriga felhasználása egyszerű dolgokra…

Egyszerű trükkök egyszerű tárgyakkal – a WC papír guriga mint tartóeszköz

Használjuk ki az alakját, és tartsunk benne dolgokat!

trükk #1 – tolltartó

Ennél egyszerűbb megoldás kevésbé létezik a WC-papír guriga felhasználására. Nem kell mást tenned, mint függőlegesen az asztalra tenned – és máris kész a tökéletes tolltartó! Persze ezt még lehet cifrázni is: készíthetsz neki talpat is, de az oldalát is kidekorálhatod, így még esztétikusabbá teheted.

trükk #2 – csomagolópapír-tartó

Sok a maradék a legutóbbi ajándékozós időszak csomagolóanyagaiból? Tekerd őket fel, és húzd rájuk a gurigát, így nem kell attól tartanod, hogy szétesnek!

trükk #3 – kábel-rendszerező

A sok hosszú, tekergő kábel rendkívül idegesítő lehet, ráadásul nem is tesz jót a drótnak, ha gubancolódik. Hajtogasd össze, és húzz rájuk WC-papír gurigát, és máris megoldottad a problémát.

Egyszerű trükkök egyszerű tárgyakkal – a WC papír guriga a kreatívaknak

Ha szereted magad elkészíteni a díszeket, a WC-papír gurigát neked találták ki. A lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt!

trükk #4 – Adventi kalendárium

Gyűjts össze legalább 24 gurigát, és máris megvan a gyermekednek a meglepetéseket rejtő kalendárium alapanyaga!

trükk #5 – gyermekjáték

És ha már a gyerekek kerültek szóba. Ragasztóval-festékkel rengetegféle bábut, mesealakot vagy akár autót lehet készíteni, ha van pár felesleges gurigád.

trükk #6 – dekorációs elemek

A gyertyatartótól kezdve a fellógatható zsúrlámpákig bármit ki lehet hozni belőle. Nem kell más hozzá, mint olló, amivel felszabdalod, némi ragasztó, no meg persze a kreativitásod.

WC-papír guriga
WC-papír guriga felhasználása egyszerű dolgokra…

Egyszerű trükkök egyszerű tárgyakkal – a WC papír guriga mint az élet bölcsője

A növények és állatok számára is hasznos lehet egy-egy ilyen guriga.

trükk #7 – magcsíráztató

Ehhez sem kell külön a boltba menned megfelelő eszközért. Megteszi helyette a papírguriga! Csak töltsd meg földdel és a csíráztatandó maggal, és így ültesd a földbe. Ennél környezetbarátabb megoldás nem is létezik, mivel 2 hónap múlva a feleslegessé vált papírborítás magától elbomlik.

trükk #8 – madáretető

Ha a gurigára kensz valami ragadós anyagot – például mogyoróvajat vagy mézet –, a madáreleségnek való magvak kiválóan megtapadnak a felületén. Már csak fel kell lógatnod egy fára, és kész a tökéletes madáretető.

+1 trükk – cicajáték

Bár a cicák szeretik a drága dolgokat, azért az egyszerűbb eszközökben is meglátják a lehetőséget. Ha kicakkozod a két szélét, és odaadod neki, garantáltan jól el fog szórakozni vele!

WC-papír guriga