Kerti műanyag szék tisztítása

Kerti műanyag szék tisztítása

Kerti műanyag szék tisztítása

Tavasszal, amikor előhozod a pincéből a kerti műanyag székeket, a következő szennyeződések lehetnek rajtuk:

 • Por: a székek a pincében töltött idő alatt porosodhatnak.
 • Nedvesség: ha a pincéd nem megfelelően szigetelt, akkor a nedvesség behatolhat, ami nedvességképződést okozhat a székeken.
 • Gomba: a nedvesség és a meleg környezet kedvez a gombák szaporodásának, így a székeken is megjelenhetnek.
 • Állatok: madarak, rovarok, állatok stb. is bejuthatnak a pincébe és rajta hagyhatják az izzadságukat, ürüléküket

Kerti műanyag szék tisztítása épésről lépésre

Kerti műanyag székek tisztításához először is összegyűjtheted a következő eszközöket: szivacsot, tisztítószert, tiszta ruhát és vizet.

 1. Lépés: Töröld le a széket egy nedves ruhával, hogy eltávolítsd a nagyobb szennyeződéseket.
 2. Lépés: Válaszd ki a tisztítószert, amelyet használni szeretnél. Ha a szék nagyon piszkos, akkor javasoljuk, hogy használj egy erős tisztítószert, mint például a szappant vagy a mosószert. Ha a szék csak enyhén piszkos, akkor elég lehet egy általános tisztítószer.
 3. Lépés: Alkalmazd a tisztítószert a székre egy szivacs segítségével, és dörzsöld bele a szennyeződésekbe. Általános tisztítószer esetén elég lehet csak befújni rá.
 4. Lépés: Öblítsd le a széket tiszta vízzel, és töröld szárazra egy tiszta ruhával.
 5. Lépés: Ha szükséges, ismételjük meg a tisztítást.

Ne feledd, hogy a műanyag székek UV-állóak, de idővel a napfény ártalmas lehet a felületükre, ezért javasoljuk, hogy tartsd őket árnyékban, ha nem használod őket, és hogy védjük őket a hosszú távú károsodástól.

Kerti műanyag szék tisztítása
Kerti műanyag szék tisztítása

Még ötletek a kerti műanyag szék tisztítására

Ha a kerti műanyag székeken lévő piszok makacsabb, akkor további tisztítási lehetőségek közül is választhatsz:

 1. Szódabikarbóna: keverj össze egy evőkanál szódabikarbónát egy liter meleg vízzel, és alkalmazd a keveréket a székre. Hagyd rajta pár percig, majd dörzsöld bele a szennyeződésekbe, és öblítsd le.
 2. Ecet: ecetes víz keverékével is tisztíthatod a székeket. Keverj össze egyenlő arányban víz és ecetet, és alkalmazd a keveréket a székre. Hagyd rajta pár percig, majd dörzsöld bele a szennyeződésekbe, és öblítsd le.
 3. Tengeri só: A tengeri só nagyon hatékony a makacs szennyeződések eltávolításában. A sót egy nedves ruhával dörzsöld bele a szennyeződésekbe, és hagyd rajta pár percig, majd öblítsd le.
 4. Keverék: Ha a fenti tisztítószerek nem segítenek, akkor kombinálhatod őket. Például keverj össze ecetet és szódabikarbónát, és alkalmazd a keveréket a székre. Hagyd rajta pár percig, majd dörzsöld bele a szennyeződésekbe, és öblítsd le.

Ne feledd, hogy mindig próbáld ki a tisztítószereket egy kisebb területen, hogy ellenőrizd, hogy nem okoznak-e károsodást a szék felületén.

Kerti műanyag szék tisztítása
Kerti műanyag szék tisztítása

Tárolás nyár végén, ősszel

Ősszel, hogy a következő tavaszra ne érjen meglepetés, a kerti műanyag székek eltárolásához a következő lépéseket javasoljuk:

 1. Tisztítsd meg: Tisztítsd meg a székeket alaposan, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a nedvességet, hogy elkerüld a rothadást és a gombásodást.
 2. Szárítsd meg: Szárítsd meg a székeket alaposan, hogy eltávolítsd a maradék nedvességet, hogy elkerüld a rothadást és a gombásodást.
 3. Védd a UV-sugaraktól: Ha lehetséges, tedd őket egy fedett helyre, hogy elkerüld a UV-sugarak káros hatásait
 4. Tárolj száraz helyen: Tárold őket egy száraz helyen, hogy elkerüld a nedvesség behatolását
 5. Fedj le: Használj egy takarót, hogy védd a székeket a por és a szennyeződésektől.
 6. Lélegeztessen: ne tedd őket zárt helyre, hogy a levegő áramolhasson köztük, hogy elkerüld a páratartalom növekedését.
 7. Szervizelj: Ellenőrizd őket és javítsd meg őket, ha szükséges, hogy a következő tavaszra jó állapotban legyenek.
 8. Legyen elérhető: Tedd egy helyre ahol könnyen elérhetőek, hogy ne kelljen keresgélni őket a tavaszi használatra

Összefoglalva:

Kerti műanyag székek tisztításához használhatsz szivacsot, tisztítószert, tiszta ruhát és vizet. Ha a székek nagyon piszkosak, akkor javasoljuk, hogy használj erős tisztítószert, mint például a szappant vagy a mosószert.

Ha a székek csak enyhén piszkosak, akkor elég lehet egy általános tisztítószer. Makacs szennyeződések esetén szódabikarbóna, ecet, tengeri só, vagy ezek keveréke is használható.

Ősszel, hogy a következő tavaszra ne érjen meglepetés, a kerti műanyag székek eltárolásához tisztítsd meg, szárítsd meg, védd a UV-sugaraktól, tárold száraz helyen, fedd le, lélegeztessen és szervizeld őket, és tedd őket egy helyre, ahol könnyen elérhetőek.