Kurzusok, amiknek bárki hasznát veszi

Mixertanfolyam

Kurzusok, amiknek bárki hasznát veszi

Ebben a felgyorsult világban igen sokféle és hasznos képzésre van szükség, melyek formája, szintje, időintervalluma eltérő lehet. Az emberek olykor nem a megszokottak iránt érdeklődnek, ezért az oktatást végző akadémiák a piaci igényekből kiindulva, ma már rövidebb kurzusokat, hobbi- és gyorstanfolyamokat is szerveznek. Ebben a cikkben a mixer szakmáról írtunk, valamint összefoglaltuk röviden a koktélok eredetének történetét.

Népszerű, piacképes szakmák

Vannak munkakörök, amik idővel átalakulnak, egyes szakmák nevet váltanak. Valamikor régen, megszületett a bártender kifejezés, aztán volt idő, amikor más megfogalmazás vette át a helyét. De egy ideje ismét újraéledt. Vannak népszerű szakmák, aminek bárki hasznát veszi, mint például a mixer és a barista, ez utóbbi a kávé mesterszakácsa.

Ha te is szívesen élnéd a baristák életét, az alapfokú- és haladó latte art tanfolyamon kívül, a mester barista képzésre is jelentkezhetsz! Tanulj, hogy piacképes szakmát szerezhess!

Mixertanfolyam
Tanfolyamok ajándékba: Barista tanfolyam

Téged is vonz a mixerek világa?

Ha foglalkoztat a mixerek világa, akkor a képzés ideje alatt tanterem helyett egy bárban tanulhatsz! Az igazán minőségi alapanyagokhoz már a tanfolyam alatt is hozzászokhatsz! Ha kedveled az éjszakai bárok nyüzsgő hangulatát, szeretnél megismerni különleges italokat, érdekelnek a fogyasztási szokások és követed a trendeket, akkor ez a képzés neked való. Mindegy, hogy teljesen kezdő vagy, esetleg haladó, a képzés szintje választható. A mixer tanfolyam ára Budapesten remek, a tanfolyam elvégzésével nemzetközileg elismert bizonyítványt szerezhetsz!

A mixer koktélokat kever…

Mielőtt kialakult volna a koktél fogalma, már voltak kevert italok (pl. fizz, julep). Az ezernyolcázas évek elején jelentek meg először írásos jegyzetek, amelyben már felfedezhető a koktél kifejezés.

A 19. században először hallani abszint lepárlóról, és egy rumból készült aromás keserűről, az Angostura bitterről. Ez idő tájt felszolgálták az első koktélt, és attól kezdve, hogy a századforduló előtt megjelentek a jéggépek, ismertté váltak széles körben.

Megjelentek a méltán híresek, mint a Manhattan és a Martini koktél. Az orosz forradalom előli menekülésnek köszönhető a vodka elterjedése a világban. Majd jött az amerikai alkoholtilalom, amikor a rossz minőségű italok ízének elfedéseként nagy népszerűségre tettek szert a koktélok. A tilalom hatására sok pultos menekült Kubába vagy Európába. A Martini valódi sikere James Bondnak köszönhető. Közvetlen a rendszerváltás előtt a vodka is elindult hódító útjára, majd sorra születtek a jobbnál jobb koktélok. Az ezredforduló után a mixológia által molekuláris koktélok születtek. A fejlődés ma is tart, a repertoár egyre izgalmasabb.

Összegzés

A mixer szakma világszerte jól fizetőnek számít. Pár hetes képzés során elsajátíthatod az alapokat, persze még sok gyakorlás vár rád! Lehetőséged van fejlődni, és egy újabb képzésre jelentkezni, így tudsz idővel profivá válni. Dolgozhatsz bárhol a világon egy bárban, de a hajókon is szeretettel várnak. Vannak még érdekes, és manapság divatos szakmák, például a barista, a kávé mesterszakácsa.

Tanfolyamok ajándékba: Barista tanfolyam
Tanfolyamok ajándékba: Barista tanfolyam