Lábápolás tippek – 5 tipp a lábápoláshoz

Lábápolás tippek – 5 tipp a lábápoláshoz

A lábápolás örök probléma a hétköznapokban. Legyen szó ülő, vagy fizikai, állandó mozgást igénylő munkáról a lábhigiénia érdekében mindenképp érdemes lépéseket tennünk. Ehhez szerencsére számos eszköz és módszer rendelkezésre áll. Az alábbiakban éppen ezért megosztunk 5 tippet a lábápoláshoz, hogy mindenki ápolt lábakkal járhasson a világban.

1, Lábápolási tippek – Lábfürdő alkalmazása

A lábfürdő használata nagyban hozzájárulhat az ápolt lábhoz és lazításként sem utolsó. Ehhez egy lavórba engedjünk kellemes hőmérsékletű, de inkább melegebb vizet. Adjunk a vízhez félcsészényi tengeri sót és pár cseppnyi kedvünkhöz passzoló illóolaja. Természetesen figyelembe vehetjük az adott olaj hatását is szervezetünkre, például a menta serkentheti a vérkeringésünket, a levendula pedig nyugtatja az izmokat. Áztassuk 10-20 percig lábainkat, majd töröljük szárazra, különös tekintettel a lábujjak közötti résekre.

Lábápolási tippek - Lábfürdő alkalmazása

Lábápolási tippek – Lábfürdő alkalmazása

2, Lábápolási tippek – Hidratálás

A lábfürdő mellett a hidratálás egyéb aspektusaira is érdemes figyelmet szentelnünk. A hidratálásra az esti, lefekvés előtti időszak a legalkalmasabb. A hidratáláshoz használhatunk természetes növényi olajokat, mint az olivaolaj, kókuszolaj, vagy kakaóvaj.

Tusolás, fürdés után használhatunk hidratáló, bőrnyugtató, bőrpuhító lábkrémet is. Ezeket könnyedén beszerezhetjük a külön ilyen lábápolásra is szakosodott pedikűr webshopokban.

Arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy a lábujjak között semmiképp se maradjon krém, mert könnyen gombásodás jelentkezhet lábfejünkön.

3, Lábápolási tippek – Körömápolás

A lábunkon ugyanolyan fontos a körömágy ápolása, mint a kezeken. Emiatt a szabályok is hasonlóak: ne vágjuk le a felesleges bőrt, inkább finoman toljuk vissza a körömágyhoz. Erre a célra ne használjunk fém eszközt, inkább válasszunk olyat, ami fából vagy műanyagból készült.

Emellett külön a körömápolás céljára szolgáló krémeket, spray-ket is kaphatunk, amik szintén jó szolgálatot tehetnek a lábápolás terén.

Lábápolási tippek - Körömápolás

Lábápolási tippek – Körömápolás

4, Lábápolás tippek – Bőreltávolítás

A sarkak és a talp megkeményedett bőrrétegeit érdemes rendszeresen eltávolítani, mert a lábunk csak így lehet igazán szép. A bőrkeményedés mechanikai eltávolítására számos eszköz áll rendelkezésre, így például a habkő, reszelők is, hogy még kényelmesebb, biztonságosabb és gyorsabb legyen az elhalt bőr eltávolítása.

Habkő használata

A habkő nélkülözhetetlen eszközünk lehet a lábápolásban. Eltávolítjuk vele a kisebb bőrkeményedéseket, visszaadhatja talpunk egészséges rózsaszín árnyalatát. Amennyiben sarokreszelőt használunk, akkor utána kifejezetten ajánlott lehet a habkő használata, mivel finommá és egyenletessé teszi a lereszelt bőrt.

A bőrkeményedések kezelésének másik módja a puhító, hámlasztó krémek használata.

Fontos, hogy az áztatás után kenjük be a lábunkat bőrpuhító krémmel és masszírozzuk be alaposan. Ha néhány kemény részeknek ez a krémezés nem elég, akkor reszeljük át alaposan, de óvatosan sarokreszelővel is.

5, Lábápolási tippek – Talpmasszázs

A mindennapos talpmasszázs a lehető legjobb módja annak, hogy egészségesek maradjanak lábai. Emellett rengeteg előnye van, például: serkenti a vérkeringést, ellazítja a napközben igénybevett lábakat, erősíti és rugalmassá teszi a sarkakat, fájdalomcsökkentő hatással bír, valamint segíti az elalvást is.

Összegezve:

A megfelelő lábápolásra tehát számos lehetőségünk adott, a kíméletes krémektől kezdve a mechanikusan történő bőreltávolításig. A befektetett energiát viszont mindenképp meghálálja lábunk, mely által körérzetünk is jobb lehet majd.

Lábápolás tippek

További praktikus ötletek