Lakberendezési ötletek

Lakberendezési ötletek: párnák

Lakberendezési ötletek

Irigykedve nézegeted a lakberendezési magazinokat, de nem tudod elképzelni, hogy valaha ilyen szép lesz az otthonod. Hiszen a magazinban a valóságtól elrugaszkodott ötletek vannak, igaz?

Apránként kell elkezdened. A szép otthont elsősorban a színek, az összhang, és az aprónak számító kiegészítők határozzák meg.

Nézzük meg, milyen lakberendezési ötleteket valósíthatsz meg a nappaliban és a hálószobában.

 

Lakberendezési ötletek a nappaliba

Először is, el kell döntened, hogy az életedhez és a jelenlegi helyzetedhez, hangulatodhoz milyen színek, és milyen stílus illik. Ha szereted a vintage hangulatú dolgokat, de közben marketing tanácsadó vagy, aki az otthonában is fogad vendégeket, akkor a vintage hangulat korlátozódjon a hálószobára.

Ha szereted a világos színeket, akkor kezd falfestéssel, azonban ha bérled az otthonod, és nem festhetsz a falra, akkor a textilekkel kezd a változtatást.

Textilek a nappaliban

A legnagyobb textilek a nappaliban a függöny, és a takarók, amiket a kanapéra és a fotelra terítesz. ezeknek a színe legyen hozzád illő, és egymással összhangban. Figyelem, a lakberendezésben az ellentétek ritkán vonzzák egymást.

Érdemes a színpalettán egymáshoz közeli színekkel dolgozni. Ha a függöny pasztellszínű, akkor a takarók, párnák és a lámpa búrák is passzoljanak ehhez.

Ha mód van rá, és a nappali hangulata visszaköszön a hálószobában is, akkor választhatunk olyan párnát és ágytakarót, ami a nappaliban is, és a hálószobában is hasznos lesz.

A mintákra is érdemes figyelni. Ha a párnák virágos mintásak, akkor a takaró nem lehet steampunk. Az összhang egyben fog adni egy életérzést, ahová jó lesz hazajönni. És ettől lesz olyan hatása, mint lakberendező rendezte volna be.

Lakberendezési ötletek: párnák

Lakberendezési ötletek a hálószobába

A hálószoba hangulatát a fal színe, az ágyon lévő ágytakaró és a falon lévő képek határozzák meg leginkább. Ha világos színű a fal, rendezettek a bútorok és szép az ágytakaró, akkor másra már alig van szükség.

Ugyanis a lakberendezésben a kevesebb általában több. A zsúfoltság nem tesz jót a kialakult képnek. A falon elegendő lehet egy kép, ami lehet nagyobb méretű.

Ágytakaró választása

Az ágytakaró színe vagy passzoljon a fal színéhez, vagy legye kontrasztos. A lényeg, hogy szép legyen és minőségi. Ha jó takarót választunk, akkor nem csupán díszítő elem lesz, hanem egy színben és hangulatában meghatározó elem. Ráadásul használhatjuk, mint puha takarót, akár a hálóban, akár a nappaliban is.

Lakberendezési ötletek: ágytakarók

Összegezve

A lakberendezés kezdődhet kicsiben. Cseréljük ki a textileket a nappaliban. Válasszunk szép és minőségi ágytakarót a hálóban. Ehhez passzoljanak a párnák, melyeket szintén használhatunk akár a nappaliban, akár a hálóban. Végül válasszunk egy-egy faliképet, és az első lépést meg is tettük a lakberendezés terén.

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd