Ovis kiegészítők tisztítása praktikusan és költséghatékonyan

Az ovis kiegészítők tisztítása praktikusan és költséghatékonyan

 

Mindenki tudja, hogy egy gyermek ruhatárát és egyéb kiegészítőjét tisztítani nem a legerősebb mosószerrel kell. Nincs ez másként az ovisok esetében sem, ahol bizony akadhatnak balesetek, amikor azonnal gondoskodni kell. De vajon, hogyan tudjuk ezeken praktikusan és költséghatékonyan tisztítani? Cikkünkben megosztunk veled pár ötletet, amely a segítségedre lehet!

Ovis kiegészítők tisztítása, Milyen anyagú legyen az ovis ágynemű?

Ovis kiegészítők tisztítása, hogy lehet költséghatékony?

A foltok eltávolítása

Mindegy, hogy tél vagy nyár, a gyermekek folyamatosan piszkosak lesznek. Sokszor eszik le magukat, ráadásul a pelenkáról való leszoktatás is járhat némi kellemetlenséggel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az adott ruhadarabot azonnal fertőtleníteni kellene a legerősebb szerrel. Gondot okozhat továbbá az óvodában és persze otthon is a fűfoltok eltávolítása, hiszen a szabadtéri sportok mindig kosszal járnak. A makacs szennyeződéseket azonban nem könnyű nyom nélkül eltávolítani a felsőről vagy a nadrágról. Vajon, hogy lehet ismét minden makulátlan?

Házi tisztítószerek alkalmazása

Ha tehát semmi esetre sem szeretnénk erős vegyszereket alkalmazni, akkor jó szolgálatot tehetnek az otthon található természetes alapanyagok. A fűfolt eltüntetéséhez remekül használható a tej, amelyben egy éjszakán át kell áztatni, mielőtt kimosnánk azt. Bedörözsölhetjük a foltot továbbá aludttejjel is, ez is segíthet a műveletben. Kísérletezhetünk továbbá fogkrémmel is, amely tudniillik, hogy sok minden esetében lehet hatásos szer. Érdemes azonban fehér pasztával dolgozni, nehogy foltot hagyjon a ruhán.

Mi a helyzet a sáros foltokkal?

A sportolás és a szabadidős tevékenységek közben sokszor felverődik a sár, poros és vizes lesz a ruha, amit nem túl könnyű eltávolítani a textíliákról. A sárfoltok akkor jönnek ki a leggyorsabban, ha azokat az ember hagyja megszáradni, hiszen egy kis kefe segítségével pillanatok alatt eltávolítható róla a száraz por. Ezt követően jöhet egy kis ecet, amit hígítatlanul érdemes a foltra tenni, majd átdörzsölni vele a ruha piszkos részét. Ezután mehet a mosógépbe, hogy ismét új színben tündökölhessen.

Ovis ágyneműk tisztítása

Az ovis ágyneműket tisztítására sok esetben van szükség, hiszen legtöbbször akadnak még balesetek, főleg a beszoktatás idején. Ezeket ilyenkor nem érdemes sokáig magas hőfokon és rengeteg mosószerrel mosni, hiszen nem feltétlenül voltak sokáig használva. Érdemesebb kímélően tisztítani, hogy sokáig élén színű és puha maradhasson. Sokat spórolhatunk, ha nem kell évente új ágyneműt vásárolni.

Ovis kiegészítők tisztitása

Ovis kiegészítők tisztitása

Összegezve

Neked is gondot okoz a fűfolt, a sárfolt és az egyéb balesetekből eredő szennyeződések eltávolítása a gyermekek ruhájáról és kiegészítőiről? Bízunk benne, hogy ebben a cikkben segítségedre lehettünk, hogyan tudod megfelelően eltávolítani ezeket. Az ovis ágyneműk tisztításához csak mosógépre, a fűfolt eltávolításához pedig fogkrémre vagy tejre lesz szükséged. Ugye, hogy milyen egyszerű?

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd

Ajándék ötlelek