Praktikus szakmák, amikkel nem lőhetsz mellé!

Mixertanfolyam

Praktikus szakmák, amikkel nem lőhetsz mellé!

Ebben a cikkben megfogalmaztuk, mit jelent maga a szó, hogy praktikus, valamint összefoglaltuk azon tulajdonságokat, amelyek által praktikus gondolkodásúvá válik az ember. Majd válogattunk praktikusnak mondható szakmákat, és azokból is kiemeltünk hármat, melyekről igyekeztünk minél több információt összegyűjteni; barista, pincér és rendezvényszervező.

Praktikus szó és praktikus gondolkodású ember

Mit jelent maga a szó, hogy praktikus? Hasznos, gyakorlatias, ügyes, ésszerű, előnyös stb. Egy olyan személyt nevezünk praktikus gondolkodású embernek, aki jó gyakorlati érzékű és észjárású, aki képes könnyedén eligazodni a mindennapi életben, jól bánik az eszközökkel, és a felmerülő problémákat képességei révén remekül megoldja. Mesteremberként praktikus módszereket alkalmaz, jól bánik a számára hasznos munkaeszközökkel, amelyek a hatékonyság növelésében játszanak nagy szerepet.

Praktikus szakmák jellemzői

Kellenek a praktikus szakmákat elsajátító szakemberek! De az is lényeges, hogy egy szakma piacképes legyen, tehát, meg lehessen belőle élni, legyen rá igény, kereslet. Aki használható, praktikus szakmát szeretne tanulni, annak jó választás lehet például a rendezvényszervező, a pincér vagy a barista képzés.

  • Egy jó rendezvényszervezőnek nemcsak remek ötletei vannak, hanem jó szervező is, együttműködő típus, akinek munkája során adódnak különböző helyzetek, melyeket spontán kell megoldani. Legyen praktikus gondolkodású, tudjon megálmodni, képes legyen megtervezni és megalkotni egy helyszínt vagy díszletet. Jó, ha ért mindenhez, hiszen egy rendezvény kapcsán adódhatnak problémák bőven.

  • Egy pincér is jó, ha praktikus! Legyen megnyerő a személyisége, pörgős a természete, hiszen egész nap sürög-forog, emberek között mozog. Adódhatnak váratlan problémák, melyek áthidalása nem könnyű feladat. Sokszor a probléma megoldásával a pincér magára marad.

Praktikus szakmák
Praktikus szakmák: Felszőlgáló, pincér
  • A barista szakma egy különleges világ, ahol szintén elkél a praktikus gondolkodás. Egy barista a kávé szakértője. Melyhez az embernek sokféle képességre van szüksége: vendéglátói véna, empátia, jó kommunikáció… Tudjon mindent a kávé világáról, a gépekkel, berendezésekkel jól bánjon, tudja felmérni a vendégek igényeit, és szükség esetén a kasszát is kezelni. A munkakör megosztott figyelmet, jó stressztűrő képességet és koncentrált munkatempót igényel. A barista miközben dolgozik, figyel az emberekre. Tudáson kívül szükség van rutinra, a frontvonalban dolgozik, nem a háttérben. A barista képzés ára Budapesten most remek lehetőséget kínál arra, hogy piacképes, praktikus szakmát tanulj!

 

Praktikus szakmák
Praktikus szakmák: Barista

Összegzés

Egy praktikus gondolkodású szakember jól jöhet bárhol a világban! Hiszen pincérekre, baristákra, rendezvényszervezőkre és még sok más praktikus szakmát, munkakört ellátó szakemberre, mindenhol szükség van! Sok képesség együttes megléte kell ahhoz, hogy az ember jó szakemberré váljon. Rengeteg példát tudtunk volna hozni, de most csak hármat emeltünk ki: a rendezvényszervezőt, a pincért és a baristát.