Sportos életmód – mi legyen az ajándék?

Soprtos életmód

Ajándékozz sportos életmódot

Nem mindig könnyű, ha szeretnénk meglepi egy ismerősünket vagy családtagunkat egy neves nap alkalmából. Érdemes elgondolkodni azon, hogy ha már veszünk neki valamit, akkor olyan dolgot válasszunk, ami praktikus és egyben az egészségét is megóvja. Ebből a szempontból is hasznos lehet, ha valamilyen sporttal kapcsolatos ajándékban gondolkodunk. Ezen a ponton persze fontos az is, hogy kiderítsük az adott személy milyen viszonyban van a rendszeres mozgással.

Vásároljunk bérletet

Az egyik legpraktikusabb választás egy sportolni kedvelő számára, ha egy bérlettel lepjük meg. Attól függően, hogy a megajándékozott mit szeret sportolni vehetünk neki bérletet konditerembe, uszodába vagy akár egy mászóterembe is, de ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban akkor egy szauna vagy egy masszázsbérlet mindig jól jön annak, aki aktívan sportol vagy legalábbis szeretné azt elkezdeni.

Komolyabb edzőgépek a családnak

Ha szeretnénk meglepni egy közeli családtagunkat és a család többi része is nyitott a közös ajándékvásárlásra, akkor érdemes megfontolni, hogy egy komolyabb fitneszgépet válasszunk. Ennek az ötletnek az a nagy előnye, hogy nem csak egy ember, hanem az egész család tudja majd használni, így egy kicsit titkon mindenki motiváltabb lehet egy kis mozgásra. Nem ritka, hogy egy ilyen gép hatására szinte versenyeznek a családtagok, hogy ki mozog többet. Egy erre szánt kisebb összeg esetén szobabicikli vagy elliptikus tréner jöhet szóba, de ha többet tudunk rászánni, akkor akár egy komolyabb futópaddal vagy multifunkciós kondigéppel is meglephetjük szeretteinket.

Sportos életmód
Sportos életmód, futógép a családnak

Sportos életmód – Egyszerű, de praktikus ajándékok

Sportolóknak vagy életmódváltóknak jó néhány olyan ajándékot vehetünk, amely bár nem nagy értékű, mégis igencsak praktikus. Nyilván, ahogy a bérlet vagy edzőgép vásárlásnál, úgy itt is érdemes kipuhatolni, hogy milyen típusú mozgást szeret végezni az adott személy.

Ajándék futóknak és kerékpárosoknak

Egy pulzusmérő óra, amellyel kontrollálni tudja az edzések intenzitását biztos jól jön egy futónak vagy kerékpározónak egyaránt. Futók esetén, az esti futások megkönnyítésére egész biztosan hasznos egy komolyabb hatótávolságú fejlámpa, a hosszabb távokhoz pedig egy kulacstartó öv. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy rendelkezik-e az előbb felsorolt kiegészítőkkel a megajándékozni kívánt személy, akkor még mindig választhatunk olyan ruha vagy egyéb kiegészítőt, ami gyorsabban elhasználódik, így biztosan jól fog jönni neki például egy sapka, kesztyű, sportzokni, kompressziós szár vagy csősál. Érdekes, bár igen hasznos ajándék lehet, főként azok számára akik igencsak valóban komolyan veszik a sportot, hogy ha befizetjük őket egy teljesítménydiagnosztikai (VO2 max) tesztre. Egy ilyen teszt különösen jól felméri a teljesítőképességek határait, vagyis ennek köszönhetően az edzésterveket sokkal pontosabban és hatékonyabban tudja elvégezni az, aki tisztában van a teszt eredményeivel.

Ha humoros jópofa sportos ajándékot keresünk, akkor az  egyedi, fémből készült csavarszobor ideális ajándék lehet bicikliseknek, bringásoknak.

Ajándék a testépítés szerelmeseinek

A testépítést kedvelőknek nem mindig van elegendő idejük, és persze lehetőségük, hogy eljussanak a konditerembe, így az edzéseket időnként a saját otthonukban kell elvégezniük. Az ilyen edzésekhez számos apró, de annál leleményesebb eszköz található a boltok polcain. A lakásban végzett tréningek során férfiak és nők egyaránt nagy hangsúlyt fektetnek a hasizomra, amelyre kifejezetten hatékony kiegészítő a hasizom kerék. Emellett persze hatékony fitneszeszköz lehet egy ugrálókötél és az erősítő gumik egyaránt, amely igen változatos edzésekre jó, így kiváló ajándék lehet szinte bárkinek. A gumik a saját súllyal végzett edzésekre, illetve rehabilitációra is alkalmasak, így akár idősebbek is használhatják. Nem kifejezetten az edzésekre, hanem elsősorban az utána következő nyújtáshoz és lazításhoz ad hatékony segítséget az edzőhenger. Ha nem kifejezetten sporteszközben gondolkodunk, akkor vásárolhatunk testépítéshez használatos kiegészítőket is. Egy shaker, edzőöv vagy markolást segítő gurtni is ideális meglepetés lehet szerettünknek vagy ismerősünknek.

Sportos életmód
Sportos életmód: Ajándék a testépítés szerelmeseinek

Sportos életmód: Univerzális meglepetések

Ha a nevetőizmok mellett az agyat is szeretnénk tornáztatni érdemes szétnézni a  sakk ajándékok és a többi – Csavarból készült sportolóknak és edzőknek szóló fém ajándék ötletek között is.

Amikor végképp tanácstalanok vagyunk, akkor választhatunk olyan ajándékot, ami univerzális. Regeneráció céljából sporttól függetlenül szinte mindenkinek jól jöhet például egy masszázsgép. Nagyon jó kiegészítő egy fitneszlabda, ami otthoni tornára, vagy bármilyen keresztedzésre is használható, nem mellékesen a testtartás javítására is alkalmas. A ruházat tárolására szolgáló edzőtáska is egy általános választás, ami szintén jól jöhet szinte bárkinek, aki eljár mozogni. Az olvasást kedvelők részére egy sportra motiváló könyv lehet hasznos portéka. A könyv szólhat konkrétan egy sportról vagy egy sportolóról, de lehet a témája általánosságban az életmódváltás vagy a rendszeres testmozgás is.

A fent említett eszközök remek ajándékokként szolgálhatnak. Természetesen még számos praktikus dolog fellelhető ezek mellett, de azért reméljük, hogy tudtunk segíteni az ötleteinkkel és sikerül majd velük örömet szerezni.

Teniszes ajándéktárgyak

Ajándékot vásárolni egy komoly teniszrajongónak nem egyszerű – mivel eléggé korlátozottak  a lehetőségek, ha teniszlabdában, ütőben gondolkodunk. Ehhez ismerni kell a teniszező ízlését, kedvenc márkáját. Ugyanakkor lehet, hogy olyan ajándékot szerzünk be, ami unalmas, és legalább 5 ugyanilyen található a teniszjátékosunk polcán. Az általunk kínált vicces és egyedi tenisz ajándék garantáltan mosolyt csal a megajándékozott arcára, legyen férfi vagy nő, mivel a teniszező figurák személyre szabhatóak, és gravírozást is lehet hozzájuk kérni.

Teniszezés

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd

Ajándék ötlelek