Kicsi a lakásom – és ez jó!

Kicsi lakás

Kicsi a lakásom – és ez jó! 7 tipp, hogy miért szeresd

Legtöbben arról álmodozunk, hogy ha végre lesz elég pénzünk, beköltözünk egy klassz, tágas lakásba, vagy, ami még jobb, saját házba. Ám a valóság az, hogy legtöbben csak kisebb méretű lakóhelyet engedhetnek meg maguknak. De biztos, hogy ez olyan nagy baj? Egyáltalán nem! Hiszen a kislakásnak is nagyon is megvannak a maga előnyei! Ha kicsinek tartod otthonod méretét, most megmutatjuk, miért is van okod elégedettnek lenni vele.

  1. A legadekvátabb: mert olcsó!

Nemcsak megvenni/bérelni kerül kevesebbe, de fenntartani is. A rezsiköltségek mindenképpen alacsonyabbak lesznek, hiszen például jóval könnyebb felfűteni egy kisebb teret, mint egy nagyobbat. De említhetnénk még azt is, hogy a bútorozására, dekorálására is kevesebbet kell költeni, mint egy nagyobb lakásban. Így több pénzed marad olyan dolgokra, amik fontosabbak, mint az, hogy hol hajtsd álomra a fejedet.

Kicsi a lakásom-Hogyan spórolj?
Kicsi a lakásom: többet spórolhatunk a rezsivel
  1. Nemcsak neked jó, de a környezetednek is!

Amellett, hogy neked sem kell annyit rezsire költeni, ez a környezetnek is kedvező lehet. Kevesebb energiát fogyasztunk, és ezzel fajlagosan kevésbé károsítjuk a természetet.

  1. Nagyobb rendszerezettség, kevesebb felesleges holmi.

Mivel kevés a hely, nyilvánvalóan kétszer meggondoljuk, mielőtt egy újabb bútordarabot, dekorációs elemet viszünk garzonunkba. Ezzel magunkat is arra neveljük, hogy kerüljük a felesleges holmik tárolását, és gyakrabban selejtezünk is, ami a rend egyik alapja

  1. …és máris itt a következő nyomós érv: mennyivel könnyebb takarítani!

Még egy egyedülálló agglegény is könnyedén megoldja egy óra alatt a kitakarítását egy kislakásnak, aminek kevés helyisége van. Ezáltal nemcsak pénzt, de időt is meg tudsz spórolni, amit megint csak kellemesebb módokon tölthetsz el.

Kicsi a lakásom. könnyebb takarítani
Kicsi a lakás. könnyebb takarítani

 

 

  1. Könnyebben alakíthatod olyanná, ami a személyiséged stílusát követi.

A tágas, teremszerű szobákat valahogy sokkal nehezebb igazán egyedivé varázsolni. Biztosan jártál már olyan lakásban, ahol olyan érzésed volt, mintha nem is élő emberek otthona lenne, hanem inkább valamiféle múzeum. Ezzel szemben a kisebb tereket jóval könnyebb kevés, de jól megválasztott kellékekkel olyanná alakítani, ami kifejezi azokat a belső értékeket, melyek benned lakoznak.

  1. A minimalista stílus kedvelőinek is kedvező

A belsőépítészet egyik legkedveltebb stílusa manapság a minimalizmus, ez a skandináv eredetű látásmód. Azt is mondják róla, hogy nemcsak eleganciát kölcsönöz a tereknek, de jótékony, nyugtató hatással is van mai rohanó, stresszes életünkre.  Egy kis lakásban ezt a hangulatot aztán igazán könnyű megteremteni!

És végül, talán a legjobb érv a kicsi otthon mellett:

  1. Mennyivel kuckósabb, bensőségesebb tud lenni egy aprócska garzon!

Gondolj bele: nincsen felesleges űr sehol, körbevesznek kedves tárgyaid, melyek mind a te kényelmedet szolgálják, minden kéznél van. Elég csak a kezedet kinyújtanod a kávésbögréért, ki sem kell kászálódnod az ágyból vagy kedvenc karosszékedből. Hát van ennél nagyobb luxusérzet a világon?

Így hát becsüld meg azt a kis lakásodat, amiben éppen élsz. Egyszer, amikor elérted az álmodat, és megszerezted a palotát, amit mindig is akartál, talán vissza fogod még sírni régi kuckódat…