6 szerelési tipp, amely hasznos lehet a ház körül

Szerelés házilag

6 szerelési tipp, amely hasznos lehet a ház körül

Otthonunk egy olyan terület, ahol mindig előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák, amiket egy-egy gyors otthoni szerelés segítségével könnyen orvosolhatunk. Természetesen ehhez némi felkészültség is szükséges, ezért most összegyűjtöttünk 6 szerelési tippet, amely hasznos lehet a ház körül.

1, Kapuszerelés házilag

A családi házak esetében szinte biztos, hogy egy kapubejáró és hozzá kapcsolódóan egy kapu is helyet kap. Utóbbiak esetében számos innovatív, stílusos megoldás közül választhatunk, mint például a:

  • tolókapu

  • úszókapu

  • kétszárnyas kapu.

Legyen szó bármelyik típusról is, a kapu működtetéséhez szükséges görgők megfelelő állapotú görgők elengedhetetlenek. Emiatt ezeket bizony érdemes bizonyos időszakonként cserélni, akár házilag is. Szerencsére az úszókapu és tolókapu görgő ára webshopban és szaküzletben sem túl drágák, így könnyen beszerezhetjük az ideális megoldást.

2, Öntöző rendszer kiépítése és karbantartása

Mindenki szereti a zöld gyepet, amihez azonban folyamatos odafigyelés szükséges és persze egy megfelelő öntöző rendszer is jól jöhet. Ehhez már komplett készleteket is vásárolhatunk a barkács- és kertész szaküzletekben, a telepítésük pedig csak minimális szakértelmet igényel. Természetesen a megfelelő összeszereléshez a legjobb, ha mindig az előírtak szerint végezzük az elemek összeillesztését, így elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

3, Redőnyszerelés

Szinte biztos, hogy minden otthonban, ahol redőny található az ablakok besötétítésére, ott szükség volt már valamilyen szintű redőny szerelésre is. Ez szerencsére szintén nem egy bonyolult folyamat, hiszen a redőnyöket úgy alakították ki, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek és adott esetben bármely része könnyen cserélhető legyen. Ezen a téren a redőny zsinór elszakadása a leggyakoribb probléma, amit könnyen orvosolhatunk egy teljesen új zsinórral, vagy a meglévő gyors javításával.

4, Kerti bútorok összeszerelése

A jó idő beköszöntével mindenki egyre több időt tölt a kertben és a ház körül, így előbb-utóbb előkerülnek a különböző kerti bútorok is. Ezen a téren számos variáció létezik, melyek között fa, rattan, és fémből készült kerti bútorok is megtalálhatók. Utóbbiak esetében mindenképp érdemes odafigyelni és ellenőrizni a tartó csavarok állapotát és esetleg megszorítani egy-két kilazultnak vélt csavart.

Szerelési tipp

5, Fűnyíró szerelés házilag

A fűnyírás a kora tavasztól egészen a késő őszig elkísérhet minket, ami miatt jó ha mindig készenlétben áll odahaza a fűnyíró gép. Ezen a téren választhatunk az elektromos és benzines változatok közül. Előbbiek nagy előnye, hogy kevesebb karbantartást igényelnek, ugyanakkor olykor kisebb teljesítmény párosul ezekhez a gépekhez. A benzines változatok esetében a teljesítmény jóval nagyobb lehet, ugyanakkor a beöntött üzemanyag minőségére és a belső égésű motor karbantartás kicsivel nagyobb figyelmet igényel.

Szerelés házilag
Szerelési tipp, hogyan javítsuk a fűnyírót.

6, Kézi szerszámok karbantartása

A ház körüli feladatokhoz természetesen számos kéz szerszám is szükséges, amik egy része szereléshez, másik része kerti munkákhoz szükséges. Legyen szó azonban bármelyikről is, a folyamatos karbantartás mindenképp indokolt lehet, hiszen egy metszőolló életlensége komoly nehézségeket okozhat, ahogy egy kilazult fogó, vagy tompa ásó is.

Összegezve

A fenti szerelési munkákat tehát mi magunk is könnyedén elláthatjuk és ehhez mindössze csak némi rátermettség és minimális szaktudás szükséges. Amennyiben ezeket mi magunk is meg tudjuk csinálni, akkor ezzel számos más ház táji feladat is könnyebbé válhat, így nem érdemes ezeket elhanyagolni.

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd

Ajándék ötlelek