Mire van szükség egy konyhában?

Mire van szükség egy konyhában?

Mire van szükség egy konyhában?

Mik azok a kiegészítők, amik nélkülözhetetlenek egy konyhában? Mivel rengeteg ilyen eszközt tudnánk felsorolni, most kifejezeten a textil eszközökre fogunk koncentrálni. Adunk tippeket, tanácsokat, hogy a vásárlás során milyen szempontokat érdemes figyelembe venni.

Ha ezekre a részletekre is figyelsz, biztosan jobban fogod érezni magad a konyhában.Konyharuhák

A konyharuhák szinte olyanok, mint a konyha munkásai. Használhatod őket a kézszárításhoz, edények szárazra törléséhez, vagy éppen a kézmosás után. Válassz színben és mintában passzoló darabokat, hogy még otthonosabbá tedd a konyhád. Vicces konyharuhák is léteznek, amiket ha meglát bárki is jobb kedvre derül. Máris vidámabban telik a munka.

Asztalterítők

Az asztalterítők nemcsak megóvják az asztalt a karcolásoktól, hanem stílust is kölcsönöznek az étkezőnek. Játssz az évszakokkal és az ünnepekkel, válassz üdítő színeket vagy éppen letisztult dizájnt, ami passzol a belső tér stílusához.

A karácsonyi mintás azonnal karácsonyi hangulatot kölcsönöz az egész konyhának. Már ezzel az egy kiegészítővel sikerül megteremteni az ünnepi hangulatot. De nyáron a napsütéses, virágos, pálmafás és még sorolhatnánk hányféle nyári mintájú létezik.

Rendkívül praktikus és népszerű a viaszos vászon anyagú asztalterítő. Könnyen mosható, tisztítható. Nem kell mosógépbe tenni, egy egyszerű vizes ruhával vagy szivaccsal bármilyen makacs foltot le lehet törölni. Többféle méretben, színben, mintában kaphatóak.

Mire van szükség egy konyhában?
Mire van szükség egy konyhában?Sütőkesztyűk

A sütőkesztyűk nemcsak biztonságot nyújtanak a konyhában, hanem stílust is hozzáadnak. Amikor nem használod, általában valahol a falon lógnak, így befolyásolják a konyha összhatását. Egyfajta dekorációs része a konyhának.

Válassz olyan anyagokat, mint a pamut vagy a hőálló szálas, hogy valódi védelmet nyújtsanak. Így válnak a konyhád praktikus és esztétikus részévé egyszerre.

Törlő kendő

A konyhában sosem lehet elég törlő kendő. Használd őket a kéztörléshez, gyors takarításhoz vagy éppen a gyümölcsök és zöldségek lecsöpögött nedvességének felszívására. Színes, vidám törölközőkkel pedig még a konyhai munka is könnyebb lehet.

Függönyök

A konyhában is szükség van egy kis stílusra. Ha a függöny méretét tekintve nagy helyet foglal, akkor pedig méginkább igaz az, hogy körültekintően kell megválasztani a színét és stílusát.

Jelentősen befolyásolni fogja a konyha hangulatát, úgyhogy érdemes kevésbé feltűnő darabot választani. Tovább bonyolódik a helyzet, ha a konyha része az otthoni étkezőnek vagy egy kis ülősaroknak.Szőnyegek

A konyhában egy szőnyeg is jól jöhet a hideg padló ellen. Válassz strapabíró anyagokat, amelyek könnyen tisztíthatók és kényelmet nyújtanak a talpadnak.

Vannak vidám, konyhai mintás szőnyegek, amik igazi, konyhai hangulatot teremtenek. Sőt, ha vintage stílusú konyhát szeretnél, akkor választhatsz ehhez megfelelőt is.

Mire van szükség egy konyhában?
Mire van szükség egy konyhában?

Konyhai kiegészítők

Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezz meg az apróbb konyhai textil termékekről. Terítők, matricák, faliképek mind-mind lehetnek színesebbek és egyedibbek egy kis textúrával és mintával.

Remélem, ez a kis körkép segített megérteni, milyen fontos szerepet játszanak a konyhai textil termékek otthonunkban. Ne félj kísérletezni a színekkel és mintákkal, hogy a konyhád egyedi stílusát kifejezhesd.

 

Fotók: Vistacreate, Pixabay