7 praktikus eszköz a ház körül

Praktikus eszköz a ház körül

7 praktikus eszköz a ház körül

A kert és házunk környéke egy olyan terület, ahol mindig adott valamilyen feladat, ehhez azonban szükségesek bizonyos eszközök. A szokványos eszközökön és gépen felül, mint a fűnyíró, ásó, kapa, most összegyűjtöttük mi az a 7 praktikus eszköz a ház körül, ami sokat segíthet nekünk a különböző kerti munkák során.

1, Komposztáló

A ház körül a zöldhulladék egy folyton újratermelődő dolog. Ennek kezelésére választhatjuk a zsákokba csomagolást és elszállítást, vagy kerten belül építhetünk, vagy vásárolhatunk egy komposztálót is. Ennek segítségével a keletkezett zöldhulladékot újra felhasználhatjuk és meglévő növényeinket táplálhatjuk az így keletkező tápanyagból.

Praktikus eszköz a ház körül
Praktikus eszköz a ház körül a komposztáló.

2, Árnyékoló

Az árnyékolók, vagy napvitorlák segítségével árnyékos munkaterületet biztosíthatunk magunk számára, ami például tűző napsütésben lehet nagy könnyebbség. Emellett az árnyékolók telepítése a növények védelmét is szolgálhatja, hiszen segítségükkel védhetjük őket a napégéstől és a túlzott kiszáradástól.

Az árnyékolók ezen felül a kerti partik során is jó szolgálatot tehetnek, hiszen a már délutáni, de még erős napsütésben is védelmet nyújthatnak.

3, Talajtakarók

A kertben a növények gondozása kiemelt jelentőségű, így a komposztálón túl, szükségünk lehet az úgynevezett talajtakarók használatára is. Amennyiben szeretnénk elkerülni azt, hogy veteményesünk gondozása folyamatos gazosodás elleni harcból álljon, akkor érdemes lehet a talajtakaró fóliák beszerzésén gondolkodnunk. Ezeknek segítségével ugyanis elejét vehetjük a gyomnövények túlzott elszaporodásának, sőt mi több a talaj is tovább megőrizheti nedvességtartalmát, ami által az öntözések száma is csökkenhet.

4, Öntöző rendszer

A meleg nyári időszakban a talajtakarók mellett roppant hasznos lehet a kertben egy előre telepített öntöző- vagy csepegtetőrendszer. Ennek segítségével ugyanis kiválthatjuk a fáradtságos kézi öntözést, amikor akár többször is fordulnunk kell a nehéz, vízzel teli öntözőkannákkal. Ezen a téren a teljes komfort érdekében akár teljesen önvezérelt, időzített rendszerek közül is választhatunk, de mi magunk is kézben tarthatjuk a vízelosztást.

Praktikus eszköz a ház körül
Praktikus eszköz a ház körül a locsolóberendezés.

5, Kerti ruhák

Amennyiben szabadidőnk jelentős részét szeretjük a kertben dolgozva eltölteni, akkor pár kifejezetten erre a célra szánt kerti ruha is hasznos kiegészítőnek bizonyulhat. Erre szerencsére számos minőségi opciót találhatunk erre lábbelik, kötények, derekas nadrágok képében, de a védőkesztyűk, szemüvegek, kalapok is hasonlóan jó szolgálatot tehetnek számunkra a mindennapi kerti munkák során.

6, Megfelelő létra

A kerti munkák során számos olyan eset előfordulhat, amikor kicsit magasabb helyeken kell elvégeznünk pár kisebb kerti munkát. Ez lehet egy kis gyümölcsszedés, fa metszés, esetleg egy kis ereszcsatorna szerelés. Legyen szó bármelyikről is, egy megfelelő létra, vagy állvány webáruházból való beszerzésére lehet szükségünk. Ezen a téren fa és alumínium, hagyományos és tolólétrák közül is válogathatunk.

7, Szerszámos láda

A kézi szerszámok mindig szükségesek a ház körül. A kisebb kézi és kerti szerszámok tárolására kiváló lehetőséget biztosít egy külön erre a célra fenntartott szerszámos láda. Ennek segítségével ugyanis egy helyen tárolhatjuk az ültetéshez, és palántázáshoz szükséges eszközöket, valamint a metszéshez növény gondozáshoz szükséges eszközöket, de a szerelési eszközök is helyet kaphatnak, mint a:

  • metszőolló

  • ágvágó

  • kézi ásó

  • kézi gereblye,

  • kötözők,

  • kalapács

  • csavarhúzó stb.

Összegezve

A kertben tehát a fenti pár eszköz igen praktikus megoldást nyújthat számunkra, amennyiben szeretnénk hatékonyan felkészülni minden esetre a ház körül.

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd

Ajándék ötlelek