A legtrendibb színek a lakásban – legyen a te otthonod is menő!

Színek a lakásban

A legtrendibb színek a lakásban – legyen a te otthonod is menő!

Sokan nem szívesen vállalják fel a lakásfelújítás nehézségeit évente – bár ha valaki igazán menő akarna lenni, nem ártana. Minden évben megvannak ugyanis az aktuális vezető szín- és stílusirányzatok a beltéri dekoráció világában. Persze tényleg nehéz lenne ezeket folyamatosan követni… De ha éppenséggel mostanság ráférne otthonodra egy kis ráncfelvarrás, máris mutatjuk, mik tarolnak manapság.

Színek a lakásban

A legtrendibb színek a lakásban – nemrég és ma

Tavaly a vibrálás, élénkség volt még divatban, metálszínekkel és élénkvörössel. Az idei év ezzel szemben az intellektualitást vitte be a színek világába, figyelembe véve az aktuális életmódunkat. A tervezők fogyasztóik igényeinek, otthoni szokásainak és virtuális világunk figyelembe vételével határozták meg korunk legmeghatározóbb színeit.

A legtrendibb színek a lakásban – ezek a legmenőbbek

És hogy melyek ezek pontosan? Hát például ezek. Lehet közülük máris kedvetek szerint válogatni! 🙂

  1. Krémszín továbbgondolva

A visszafogott, fehérközeli, puha árnyalatok régóta népszerűek a minimalista stílus kedvelői számára. Nincs ez másként most sem, ám tettek egy kis rafinériát a szürkés, bézses színhatásokba. Ez pedig nem más, mint az, hogy okosvilágítással különböző színeredményeket lehet elérni az ilyen jellegű árnyalatoknál. Szórt vagy direkt, erős vagy nem annyira – nézd meg ezeket a krémszíneket, milyen változatos árnyalatok hozhatóak ki belőlük!

Színek a lakásban

  1. A digitális világ inspirációja

Hogyan befolyásolja a digitális életmód a lakásunk színvilágát? Hát úgy, hogy beleviszel a dekorációba is egy kis okostechnológiát. Világító élfények a lépcsők korlátján, különféle fortélyos, beépített égők.. Segítségükkel a színek mesterkéltebbé válnak, ám pont ettől lesznek furcsán ismerősek, és egyúttal merőben újszerű árnyalatúak.

  1. A természetesség még mindig hódít

…méghozzá többféle megközelítésben:

  • erdei zöld színek napjainkban egy kis csavarral

Ha otthonunkba csempésszük a természet hangulatát, az közérzetünkre is jó hatással van, ezt tudjuk már régóta. Az erdei zöldet pedig meg lehet bolondítani egy kicsit úgy, hogy ne a már megszokott színhatást adja. Az egyik idei Év Színe a Night Watch. Ez a méregzöld, árnyékos érzetet adó árnyalat ötvözi a természetességet az extravagánssal.

Színek a lakásban

  • a füstös kékek világa

Nézzük a kék árnyalatait egy szűrőn keresztül! Mintha a ködön át próbálnánk meglátni a kék eget, vagy a felröppenő pára alatt pillantanánk egy tó fenekére. A hideg kék szín így kap egy kis meleg, nyugtató szürkés árnyalatot, egy icipici lilával fűszerezve.

  • még mindig az erdő világa

És végül álljon itt a kedvencem. Igen, a természet színeivel mindig is szívesen vettük körül magunkat, ez talán soha nem is fog megváltozni (remélhetőleg). De a növények, virágok helyett most a kezeletlen fa natúr színei hódítanak. Hozzáadva egy kis gombaszín árnyalatot, no meg némi páfrányzöldet a barna színvilág ellensúlyozására – lehet ennél melegebb, hívogatóbb otthoni színvarázst elképzelni?

Forrás: elledecor.com, utolsó megtekintés: 2019-04-16.