Mire jó az olivaolaj?

Mire jó az olivaolaj?

Mire jó az olívaolaj?

Sok embernek az olívaolajról a mediterrán ételek jutnak az eszébe, de ez az aranyszínű olaj a szépségápolás terén is megállja a helyét.

Azt nagyjából mindenki tudja, hogy olívaolajban – legyen szó extra szűz vagy általános minőségűről – rántott húst sütni nem nagyon lehet, mivel a hőtűrő képessége gyengébb, mint például a napraforgó olajának.

Éppen ezért az olívaolajat inkább főzéshez, illetve vagy salátákhoz ajánlják, mert így megőrizheti értékes összetevőit. Rengetegen szeretik magukat a bogyókat is rágcsálni, ami szintén igen egészséges szokás.

Az olíva hatóanyagai csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát, illetve hozzájárulhatnak a vércukorszint normalizálásához is.

Mire jó az olivaolaj?
Mire jó az olivaolaj?

Nemcsak az tányéron egészséges az olívaolaj

De ezzel még nem ér véget az olívabogyók kisajtolt tartalmának karrierje, hiszen a természetes alapokon nyugvó szépségápolásban is jelentős helyet foglal el, már egészen az ókor óta, amikor az ismert világ jó része rajongott az olíva préselt olajának hatásáért.

Lássuk, mire használhatjuk a fürdőszobában az olívaolajat! Előre bocsátanánk, hogy ilyen célra csak és kizárólag az extra szűz olívaolaj használható!

Bőrápolásra is tökéletes, bár nem mindenkinek

A mediterrán nők régen nem használtak sok szépségápolási szert, úgy tartották, hogy az olívaolaj segít megőrizni fiatalságukat és szépségüket.

Tény és való, hogy a vitaminokban és flavoniodokban gazdag olaj valóban támogatja a bőr hidratálását akkor, ha felkenése előtt egy hidratáló termékkel kenjük be bőrünk.

Az olaj ugyanis bezárja a hatóanyagokat a bőrbe, így az nem, vagy csak nehezen tud kiszáradni. Fontos azonban tudni, hogy ez a fajta szépségápolási trükk inkább a száraz, vízhiányos és normál bőr esetén hoz megfelelő eredményt, a nagyon zsíros, pattanásokra hajlamos bőr pórusait eltömítheti, további problémákat okozva.

Mire jó az olivaolaj?
Mire jó az olivaolaj?

Nemcsak ápol, tisztít is

Ha nem akarjuk egész éjjel az arcunkon hagyni, az olívaolaj arctisztítóként is használható, hiszen hatékonyan távolítja el a sminket és a szennyeződéseket, antibakteriális hatóanyagai pedig gondoskodnak a tiszta bőrképről.

Testápolás fürdés közben

A mindennapi testápolás sokaknak nyűg lehet, mivel a krémek nem szívódnak be elég gyorsan vagy épp ragacsos utóhatásuk van.

Ha azonban az fürdővízbe egy kevéske olívaolajat öntünk, nemcsak igazi SPA élményt élhetünk át a saját fürdőszobánkban, de a bőrünk egészségéről is gondoskodunk, hiszen az olaj vékony védőréteget képez rajta.

Hajra fel!

Mivel manapság a környezeti hatások és a különböző hajfestékek és kemikáliák kikezdhetik a hajat, sokan a természetes módszerek között kutatnak megoldásért.

A tojáspakolás mellett az olívaolaj használata is igen népszerű, hiszen olajsav- és szkvalántartalma segítségével puhítja és hidratálja, helyreállítja a sérült hajszálakat, melyek ezt követően selymessé és ragyogóan fényessé válnak.

A hajmosás előtt kell felkenni a hajra, a szálak közepétől a végükig, majd a hatóidő lejárta után követni kell a hagyományos hajmosás lépéseit.

Mire jó az olivaolaj?
Mire jó az olivaolaj?