Nyelvtanulás baba mellett

Nyelvtanulás baba mellett

Nyelvtanulás baba mellett

A nyelvtanulás kiváló lehetőség saját magunk továbbfejlesztése érdekében, sőt egy-egy új nyelv ismeretével a világ is jobban kitárul előttünk. Egy kisgyermek mellett odahaza szabadidőnk kitöltésére a nyelvtanulás kiváló lehetőséget biztosít. Éppen ezért az alábbiakban a nyelvtanulás baba melletti részleteibe és előnyeibe mélyedünk bele.

Tanulás kisbabával

Sok kismama gondolkodik azon, mit is kezdjen majd a szabadidővel, amit a babával otthon tölthet, a munka világából kiszakadva. Megfelelő időkihasználással még fejlesztheted magad babázás közben is, csak bizonyos megszorításokkal, hiszen:

  • az éjszakázások megviselik a szervezetet

  • nem kiszámítható az időbeosztás

  • nehéz teljes egészében koncentrálni

Bizonyára, aki épp a babáját gondozza otthon, állandó nehézséget okozhat a tanulás is, de az alábbi kismama angol nyelvtanulási tippet hasznosak lehetnek:

Nyelvtanulási szokások kialakítása

Rengeteget segíthet, ha új nyelvtanulási szokásokat alakítunk ki! Amennyiben eldöntöttük, mi legyen az új nyelvtanulási szokás, (pl. rendszeresen új kifejezéseket tanulni – szókincset bővíteni), válasszunk egy kulcsingert, vagyis egy már meglévő szokást, amihez hozzá fogod kapcsolni.

Nyelvtanulás baba mellett

Gondolkodjunk angolul!

Babát ringatva, tologatva is érdemes angolul gondolkodnunk. Próbáljuk a gondolatokat angolul megfogalmazni, még ha nehezen megy is először. Egy idő után, ha már nem érzed annyira szokatlannak, könnyebb lesz. A gondolatokat igyekezzünk úgy fogalmazni, hogy minél kevesebb ismeretlen kifejezés legyen benne: azt mondjuk magunkban angolul, amit tudunk!

Tanuljunk online!

Az online tanulásra szolgáló felületek kiváló lehetőséget biztosítanak a kismamák számára is. Például az angol nyelvtanfolyamok otthonról is elérhetők bárki számára és gyakran barátibb áron is hozzáférhetők, mint a hagyományos tanórai díjak.

Gyerekdalok angolul

Az idegennyelvű babadalok, akár a nyelvtanulásban is segítségünkre lehetnek. Óriási előnyük, hogy fülbemászó dallamukkal és ritmusukkal segítik a memorizálást, egyszerű nyelvezetükkel pedig ideálisak a nyelvtanulóknak.

Rövid szövegek olvasása

A rövid időintervallumokat, amit nyelvtanulással tölthetünk, érdemes lehet rövid, de emlékezetes angol nyelvű olvasmányokkal kitölteni. Ilyenek például a viccek, az aforizmák vagy szállóigék, a graffitik és a híres idézetek.

Nyelvtanulás baba mellett

Szótanuló kártyák

Ezeket a kártyákat elsősorban szótanuláskor szokás bevetni, de nem kizárólag erre alkalmasak: nyelvtani szerkezeteket is memorizálhatunk velük. A lényeg, hogy kártyákat magunknál tarthatunk: a zsebünkben vagy a pelenkázótáskába is.

Kismama torna

A régi forma elérésében reménykedve kipróbálhatjuk a kismama tornákat is, ráadásul ha nyelvtudásunkat is fejlesztenénk, akkor mostantól végezzük az otthoni fitnesz edzést angol nyelvű videókkal. Rengeteg speciális tornavideót találhatunk a YouTube-on, de fontos, hogy olyan videót válasszunk, amelyen szép tisztán szólal meg angolul az edző.

Összegezve:

A nyelvtanulás kisbaba mellett nem egyszerű feladat, de remélhetőleg a fenti néhány jótanács megkönnyítheti, a kusza szabadidők megfelelő kitöltését idegennyelv elsajátításával.

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd

Praktikus ajándék ötletek