Praktikus munkavédelmi felszerelések

Munkavédelmi felszerelések

Praktikus munkavédelmi felszerelések

A munkavédelemben természetesen a dolgozók védelme és a balesetek megelőzése az elsődleges szempont, de olykor a praktikusság is komoly hangsúlyt kaphat. Szerencsére ezen a téren is széles a választék, ha épp praktikus munkavédelmi felszerelések között keresnénk. Az alábbiakban ezekről ejtünk pár szót.

Milyen egy praktikus munkavédelmi felszerelés?

Egy munkavédelmi felszerelés esetében a fő hangsúly mindig a viselője védelmén van, de emellett számos más jellemzőt is figyelembe vehetünk beszerzés során, amik közül az egyik a praktikusság. Ezen a téren persze munkája válogatja, hogy melyik felszerelés mitől is lesz praktikus a viselője számára.

Egy vendéglátóegységben dolgozó szakács, vagy épp felszolgáló számára például egy ruha könnyen válhat praktikussá az által is, hogy ellenállóbb a szennyeződéseknek, illetve könnyebben tisztítható.

Ezzel szemben egy villanyszerelő, vagy más mesterember számára a könnyebb pakolhatóságot elősegítő zsebek tehetik az adott felszerelést praktikusabbá, míg például a hegesztés területén a jó védelmet és könnyű mozgást egyszerre biztosító munkavédelmi ruhák jelenthetik ugyanezt.

Munkavédelmi felszerelések
Munkavédelmi felszerelések

Milyen praktikus munkavédelmi felszerelések közül válogathatunk?

Ahogy már említettük a praktikusság egyéntől, munkakörtől és helyzettől is függhet, de az alábbiakat mindenképp kezelhetjük úgy, mint praktikus munkavédelmi felszerelések.

Zsebes munkavédelmi nadrágok

A munkavédelmi nadrágok esetében több típust is megkülönböztethetünk, többek között:

  • derekas nadrágokat

  • kertésznadrágokat

  • rövidnadrágokat.

Utóbbi kialakítása miatt már önmagában praktikus lehet, a nagy nyári melegben, de bármelyik típus esetében jól jöhet pár plusz zseb, ami a könnyebb pakolhatóságot hivatott szolgálni, akár mérőszerszámok, akár szerelék anyagok számára.

Alkar- és lábszárvédők

Az alkar- és lábszárvédők kifejezetten a hegesztési területeken lehetnek praktikusak, hiszen kettős szerepet látnak a munkavégzés során. Egyrészt védelmet nyújtanak a hőhatások ellen, de ezzel párhuzamosan a könnyebb mozgást is igyekeznek biztosítani.

Speciális védősisakok

Amennyiben munkavédelmi sisakot webáruházból szeretnénk beszerezni, akkor érdemes lehet szemügyre vennünk a speciális kialakítású verziókat. A nyári melegben, építkezéseken például aranyat érhet egy olyan védősisak, amire árnyékolót szerelhetünk, vagy hűsítő kiegészítőket csatlakoztathatunk hozzájuk.

Munkavédelmi felszerelések
Munkavédelmi felszerelések: munkavédelmi sisak

Munkavédelmi szemüvegek

Praktikusság szempontjából mindenképp érdemes megemlíteni a munkavédelmi szemüvegek egyes fajtáit, amik például UV szűrővel, vagy fényre sötétedő lencsével segítik a zavartalan munkavégzést. Ezek szabadtéri munkavégzés esetén kifejezetten jól jöhetnek a munkavállalók számára.

Összegezve

A munkavédelem terén tehát a praktikus felszerelésekre is számos jó példát találhatunk, amik között mindenki megtalálhatja a maga számítását.

Házi praktikák

Lakás praktikus ötletek

Konyhai praktikus ötletek

Hogyan használd

Ajándék ötlelek