Zuhanykabin tisztítása, profi megoldást keresel?

Zuhanykabin tisztítása

Hogyan tisztítsam a zuhanykabint?

A fürdőszoba hangulata az egész napunkra rá tudja nyomni a bélyegét. Jártál már úgy, hogy fogmosás közben rápillantottál a zuhanykabinra, és elment az életkedved? Mert olyan koszos volt.

Sajnos a fürdőszoba párás levegője, a sampon és tusfürdő maradványok gyorsan készítenek foltokat, elszíneződéseket a zuhanykabin, amúgy átlátszó falán, ajtaján.

A koszos zuhanykabin idegesítő, ezért most egy természetes, de lassabb és egy vegyszeres, gyorsabb tisztítási módszert megosztok veled.

 A zuhanykabin tisztításhoz szükséges eszközök

Ecet, szódabikarbóna, gumilehúzó, törlőrongy, fogkefe.

Vagy, vízkőoldó és penészölő vegyszer, gumilehúzó.

Zuhanykabin tisztítása
Zuhanykabin tisztítása

 

A zuhanykabin tisztítás lépései

  1. A természetes eszközökkel, kicsit lassabb tisztítási módszer.

A penész leginkább a zuhanytálca szélét, csempét, fugák területét szereti. Ezeket a részeket igény szerint higított ecettel végig locsolom. Figyelem, a zuhany kabin külső és belső oldalán is megteszem ezt. Rajta hagyom pár percig. Addig bekeverem egy nagyobb edényben az ecetet és a szódabikarbónát.

Aztán sima vízzel végig locsolom a teljes felületet, hogy ne legyen teljesen száraz.

Majd szivaccsal felviszem a teljes felületre az ecetes szódabikarbónát, hogy leszedje a vízkövet. Ezt is rajta hagyom pár percig, hadd dolgozzon. 15-20 perc múlva langyos vízzel lemosom, leöblítem.

Ha úgy látom, hogy a csempeközben, a fugában maradt penész, akkor ecetes-szódabikarbónás fogkefével ki tudom takarítani onnan.

Gumilehúzóval lehúzom a vizet.

Ronggyal áttörlöm, vagy hagyom a maradékot leszáradni.

  1. Gyorsabb zuhanykabin tisztítás, vegyszerekkel

Lelocsolom a felületet vízzel, hogy ne legyen száraz.

Vízkőoldó vegyszer viszek fel szivaccsal.

Penészölő vegyszerrel lefújom.

Pár percet rajta hagyom.

Leöblítem langyos vízzel.

Gumilehúzóval eltávolítom a vizet, a maradékot hagyom leszáradni.

Kiegészítő elemek tisztítása

A csaptelepeket, króm felületeket szintén higított ecettel tudom szép fényesre takarítani. Langyos vízzel lelocsol, ecettel áttöröl, kicsit rajta hagyom, majd újra vízzel lelocsolom, végül ronggyal áttörlöm.

Zuhanykabin tisztítása
Zuhanykabin tisztítása

 

Biztonság

Először is, a szellőzésről gondoskodjunk a zuhanykabin tisztítás teljes ideje alatt.

Másodszor, a teljes folyamat során vizes, csúszós minden. A háztartási balesetek többsége a fürdőszobában történik, úgyhogy legyünk óvatosak. Érdemes csúszásgátló szőnyegen állni.

 

Hasonlóan fontos és praktikus tanácsokat, trükköket olvashatsz a zuhanykabin-szaniter.hu zuhanykabin webshop Zuhanykabin tisztítása című cikkben!

Összegezve

A zuhanykabin tisztítást nem lehet megúszni, hetente, kéthetente muszáj sort keríteni rá. Szerencsére profi, természetes eszközeink vannak erre a célra, melyek még a környezet is óvják. Közben a biztonságra is nagyon figyeljünk, legyünk óvatosak, mert a traumatológia nem vidám hely.

További praktikus ötletek:

Praktikus ötletek – házi praktikák

Praktikus ötletek – lakás

Praktikus ajándék ötletek