A karácsonyi balesetek elkerülhetőek

A karácsonyi balesetek elkerülhetőek

A karácsonyi balesetek elkerülhetőek

Az ünnepi időszak különösképp ki van téve az apróbb balesetek veszélyének, hiszen olyan díszek és kiegészítők kerülnek a lakásba, amelyekkel ritkán találkozunk és nem feltétlenül optimálisak a biztonság szempontjából. Néhány praktikus ötlet segítségével azonban elkerülhetőek a kellemetlenségek, hogy a karácsony maradéktalanul csodás legyen.

A karácsony a legragyogóbb időszaka az évnek, nem csoda, hogy a legtöbben rajonganak érte. Ilyenkor az egész lakás ünnepi díszbe öltözik, előkerülnek a csillámos gömbök, figurák és a fények. Sok videót találhatunk azonban a neten, ahol a karácsonyi kellemetlenségeket is bemutatják. Praktikus ötleteink ezek elkerülését segítik.

Hogy ne dőljön a fa…

Akinek háziállata van, tudja, hogy a karácsonyfa, a sok csillogó mütyürrel komoly kísértést jelent a kutyák és macskák számára. Mert új, mert fura az illata, és mindenféle „játék lóg rajta”. Nem ritka, hogy a nagy lendület és a lelkes kíváncsiság a fa felborulását eredményezi, főleg akkor, ha kicsi a fa talapzata. Pedig ezt viszonylag egyszerűen meg lehet előzni, mint minden, itt is az alapoknál kell kezdeni.

Jelen esetben a karácsonyfatalpnál. Amennyiben műfa az ünnep sztárja, könnyebb dolgunk van, mivel ezek jól ki vannak egyensúlyozva és a méretüknek megfelelő a talpuk is, ezért nehéz kibillenteni őket a helyzetükből. Ha azonban vágott fenyőt választunk, érdemes minél hosszabb lábú karácsonyfatalpat beszerezni, mert ennek segítségével stabil lesz a fánk. Sőt, a vintage hangulat jegyében lehet kapni díszes fémtalpakat is, azok már a súlyuknál fogva is mozdíthatatlanná teszik az ünnep ékét.

A karácsonyi balesetek elkerülhetőek
A karácsonyi balesetek elkerülhetőek

Hogy ne potyogjon a dísz…

Szeretjük a karácsonyfadíszeket, hiszen csillognak, ragyognak a fényben és varázslatos hangulatot kölcsönöznek az ünnepnek. Bár manapság már speciális műanyagból készülnek a gömbök és figurás díszek, sokan ragaszkodnak a régi, hajszálvékony üvegből készült szépségekhez.

Ezek azonban sérülékenyek, pláne, ha apró kezek vagy puha mancsok matatják őket. Azért, hogy Vízkeresztig a fán maradjanak, van egy végtelenül egyszerű és többszörösen kipróbált trükkünk! Egyszerűen kétszer kell az ágra hurkolni a díszek tartószalagjait. Ha az eredeti ehhez túl rövid, érdemes kicserélni. Kis plusz munka, de megéri!

A karácsonyi balesetek elkerülhetőek
A karácsonyi balesetek elkerülhetőek

 

Hogy ne legyen mindenhol tűlevél…

A valódi fenyő illata felülmúlhatatlan, ezt senki sem tagadja. De mikor elkezd kiszáradni és pergetni a tűleveleket, az már kevésbé hangulatos, ráadásul a szúrós kis növényi részek mindenbe beakadnak, beragadnak, ha pedig kicsi gyermekünk vagy háziállatunk van, azon is aggódhatunk, hogy ne egye meg, mivel nem tesz jót a tűlevél.

A megoldás egyszerre praktikus és szemet gyönyörködtető, a karácsonyfatalp takaró! Ez ugyan főként arra szolgál, hogy eltakarja a nem mindig szép talpat, de, ha megfelelő a mérete, vagyis a fa kerületével egyenlő, vagy kicsit nagyobb, a tűlevelek pont rá fognak esni, így pedig könnyebb összeszedni.